Antena Meniu Search
x

Programul României la EURO 2024. Când se joacă primele meciuri și cât de puternice sunt Belgia și Slovacia

La EURO 2024, echipa națională de fotbal masculin pregătită de selecționerul Edward Iordănescu se va lupta pentru calificarea din grupe cu Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B din martie anul viitor.

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 17:22

Ianis Hagi după meciul România - Israel
Programul României la EURO 2024. Când se joacă primele meciuri și cât de puternice sunt Belgia și Slovacia - Profimedia Images

România a fost repartizată în grupa E a turneului final EURO 2024 la tragerea la sorți de la Hamburg, după ce tricolorii și-au câștigat locul în urna 2 pentru tragere în urma parcursului din preliminarii.

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)

22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)

Pe acelaşi subiect

26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Primele două clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală, acolo unde vor ajunge și cele mai bune 4 locuri trei din cele 6 grupe ale competiției.

EURO 2024: Belgia, o forță explozivă în schimb de generații

Selecționer: Domenico Tedesco (38 ani), italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova și RB Leipzig. Din februarie 2023 în funcție.

Parcurs: Câștigătoarea neînvinsă (6 victorii și 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan și Estonia. Atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori și două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de România, 1-2, și un amical în 1999, 1-0 la București.

Vedete: Courtois (Real Madrid), De Bruyne, Doku (Man City), Lukaku (Roma), Openda (RB Leipzig), Trossard (Arsenal), Carrasco (Al Shabab).

EURO 2024: Slovacia, învinsă doar de două ori, la limită, de Portugalia

Selecționer: Francesco Calzona, un italian de 55 de ani care anterior preluării acestei naționale, în august 2022, a activat doar ca antrenor secund în țara natală pentru Perugia, Alessandria, Sorrento, Empoli, Cagliari și Napoli.

Parcurs: Locul 2 într-o grupă câștigată de Portugalia, peste Luxemburg, Islanda, Bosnia-Herțegovina și Liechtenstein. Linie de clasament în preliminarii cu 7 victorii, o remiză și două înfrângeri, ambele la limită, cu lusitanii.

Palmares cu România: 11 meciuri disputate, cu 5 victorii pentru tricolori și 5 remize, o singură înfrângere, un 0-1 la Bratislava, amical din 1942.

Vedete: Skriniar (PSG), Lobotka (Napoli), Hancko (Feyenoord)

Grupa României la EURO 2024 va fi completă abia în primăvara anului viitor. Atunci se va stabili câștigătoarea Play-off-ului B și primul adversar al României la turneul final din Germania.

Play-off B (semifinale) EURO 2024: Bosnia și Herțegovina - Ucraina, Israel - Islanda

Semifinalele play-off-ului se vor juca, într-o singură manșă, pe 21 martie 2024, iar finalele, tot într-o singură manșă, pe 26 martie 2024.

Nu este exclus ca România să se dueleze din nou cu Israel, reprezentativă în fața căreia a obținut 4 puncte chiar în aceste preliminarii, deși favorită pare Ucraina, o echipă națională care a ratat îndeaproape calificarea directă la turneul final, în meciul decisiv din ultima rundă a campaniei, cu Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Programul României la EURO 2024. Când se joacă primele meciuri și cât de puternice sunt Belgia și Slovacia