Antena Meniu Search
x

Video Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua să crească în urma încălzirii globale

Chiar dacă acum e iarnă în toată regula, nu trebuie să ignorăm faptul că încălzirea globală ne afectează în continuare. Anul 2023 va fi cel mai călduros an din istorie. Oamenii de știință avertizează că temperaturile vor continua să crească atâta timp cât și emisiile de gaze cu efect de seră sunt în creștere. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 07.12.2023, 09:19

Vezi și

Au avut o lună noiembrie cu temperaturi record, cu o medie de 14,2 grade Celsius pe glob. a depăşit cu 0,3 grade Celsius recordul anterior, stabilit în urmă cu trei ani.

2023 are acum şase luni şi două sezoane record: luna noiembrie care include două zile cu temperaturi cu 2 grade peste perioada preindustrială, face ca 2023 să fie cel mai călduros an înregistrat vreodată în istorie.

Cum am ajuns aici

Climatologii spun că atât timp cât concentraţiile de gaze cu efect de seră continuă să crească, nu ar trebui să ne aşteptăm la rezultate diferite de cele observate în acest an. Temperatura va continua să crească. Organizaţia Meteorologică Mondială a atenționat că vremea devine tot mai extremă, cu valuri de caniculă, secetă, inundații, cicloanele tropicale şi incendii de vegetaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiinta » Anul 2023, cel mai călduros an din istorie. Avertismentul specialiştilor: temperaturile vor continua să crească în urma încălzirii globale