Antena Meniu Search
x

Bill Gates prezice sfârșitul pandemiei de COVID. Când și cum vor scădea dramatic decesele și cazurile de COVID

Decesele și cazurile de îmbolnăviri cu COVID-19 ar putea scădea sub nivelul gripei sezoniere până la jumătatea anului viitor, dacă noi variante periculoase nu vor apărea între timp, a spus Bill Gates, potrivit Bloomberg. 

de Redactia Observator

la 18.11.2021, 17:30

Bill Gates anunță sfârșitul pandemiei de COVID. Când și cum vor scădea dramatic decesele și cazurile de COVID
Bill Gates - Shutterstock

Imunitatea naturală, cea oferită de vaccin și tratamentele pe bază de pastile care vor fi introduse pe piață vor face ca „rata mortalității și cea a îmbolnăvirilor să scadă destul de dramatic”, a declarat Bill Gates, prezent la un forum Bloomberg pe economie în Singapore.

Cea mai mare provocare va fi logistica în distribuirea vaccinurilor

Problemele legate de vaccinarea anti-COVID se vor schimba anul viitor, a spus Gates, pe măsură ce dificultățile de aprovizionare sunt rezolvate și înlocuite cu întrebări despre cum să le distribuim pe toate logistic.

„Vaccinurile sunt o veste foarte bună, iar problemele de aprovizionare vor fi în mare măsură rezolvate la mijlocul anului viitor și, prin urmare, vom fi limitați doar de logistică și cerere”, a spus Gates, completând că nu este clar care va fi nivelul cererii în multe țări, mai ales în locuri precum Africa subsahariană.

Pe acelaşi subiect

El a adăugat că lumea ar trebui să depună eforturi pentru a eradica gripa și pentru a reduce amenințările viitoarelor pandemii. 

Când ar putea fi autorizată în Europa Paxlovid, pastila anti-COVID care reduce cu 89% riscul de forme grave

O nouă armă împotriva COVID-19 ar putea fi disponibilă în scurt timp. Compania Pfizer a cerut autorizare de urgenţă în Statele Unite pentru o pastilă care reduce riscul de deces şi spitalizare cu aproximativ 90%. În România, tratamentul revoluţionar ar putea ajunge în prima parte a anului viitor, după ce primeşte aprobarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului. 700 de dolari va costa tratamemtul. Practic se iau 6 pastile de Paxlovid pe zi, timp de cinci zile. Şi se iau împreună cu un vechi medicament destinat pacienților cu HIV, care ajută pastila dezvoltată de Pfizer să rămână activă în organism mai mult timp. 

Eficienţa i-a uimit chiar şi pe cercetători. În studiile clinice, care au fost făcute pe adulţi care aveau un risc mare de a dezvolta forme grave de COVID-19, 89% dintre pacienţi nu au avut nevoie de spitalizare, iar riscul de deces a fost redus cu sută la sută.  Pfizer a anunţat că va permite şi altor companii să producă medicamentul. Este al doilea antiviral anti Covid, după pastila celor de la Merck, aprobată deja în regim de urgenţă în Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiinta » Bill Gates prezice sfârșitul pandemiei de COVID. Când și cum vor scădea dramatic decesele și cazurile de COVID