Antena Meniu Search
x

Oraș antic ”scufundat” de cutremure și maree în Marea Mediterană. Ce au găsit arheologii în înterior, sub apă

Arheologii au descoperit vestigiile rare ale unei nave miliare şi ale unui complex funerar la Heracleion, cetatea antică egipteană scufundată în Marea Mediterană, a anunţat luni ministrul egiptean al Antichităţilor. Oraşul unde au fost găsite rămăşiţele navei a fost descoperit de cercetători în 2001 şi ar fi fost scufundat după o serie de cutremure şi maree.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 13:55

Descoperirea a fost efectuată în timpul săpăturilor submarine la Heracleion, care a fost unul dintre principalele porturi situate la gura de vărsare a Nilului până când Alexandru cel Mare a fondat cetatea Alexandria în anul 331 înaintea erei noastre, transmite News.ro"Descoperirile navelor din această epocă sunt extrem de rare", spune Franck Goddio de la Institutul European de Arheologie Submarină.

Cercetătorii au descoperit şi un complex funerar care demonstrează prezenţa negustorilor greci în regiune în timpul perioadei târzie a Egiptului antic. Potrivit ministerului, grecii dominau pe atunci această regiune şi au construit aici temple funerare. Vestigiile din aceste temple au fost descoperite sub apă "în stare excelentă", după cum descriu scafandrii.      

„Această descoperire ilustrează frumos prezența negustorilor greci care locuiau în acel oraș. Ei și-au construit propriile sanctuare aproape de imensul templu al lui Amon. Acestea au fost distruse simultan, iar rămășițele lor se găsesc amestecate cu cele ale templului egiptean”, au transmis oficialii egipteni.

Oficialii transmit că aceste ultime descoperiri arată bogăţia templelor din acest oraş care se află acum în Marea Mediterană. Autorităţile egiptene anunţă în mod regulat descoperiri arheologice, uneori fără să aştepte concluziile experţilor care se ocupă cu analize ştiinţifice, potrivit specialiştilor. Cairo a anunţat mai multe descoperiri importante arheologice în aceste ultime luni cu speranţa de a relansa turismul, un sector care a întâmpinat multe dificultăţi după revoluţia din 2011.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiinta » Oraș antic ”scufundat” de cutremure și maree în Marea Mediterană. Ce au găsit arheologii în înterior, sub apă