Antena Meniu Search
x

Motivul pentru care NASA trimite calamari în spațiu. Viețuitoarele vor zbura în cosmos cu racheta Falcon 9 a SpaceX

Peste 100 de pui de calamar și 5.000 de alte vietăți microscopice vor fi trimise, joi, spre Stația Spațială Internațională. Creaturile, împreună cu alte echipamente pentru experimente, se vor îndrepta spre ISS cu racheta Falcon 9 a Space X.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 03.06.2021, 16:12

Motivul pentru care NASA trimite calamari în spațiu. Viețuitoarele vor zbura în cosmos cu racheta Falcon 9 a SpaceX
Motivul pentru care NASA trimite calamari în spațiu. Viețuitoarele vor zbura în cosmos cu racheta Falcon 9 a SpaceX - JAMIE S. FOSTER / NASA

Oamenii de știință speră că experimentele îi vor ajuta să înțeleagă efectele zborurilor spațiale asupra organismelor.

Calamarii au un sistem imunitar similar omului

Calamarul are un sistem imunitar similar cu cel al omului, prin urmare cercetătorii vor să exploreze efectele zborurilor spațiale asupra interacțiunilor dintre microbi și animale.

NASA spune că experimentul ar putea ajuta la dezvoltarea unor măsuri de protecție care să-i ajute pe astronauți să rămână sănătoși în timpul misiunilor spațiale lungi.

„Animalele, inclusiv oamenii, se bazează pe microbi pentru a menține un sistem digestiv și imunitar sănătos. Nu înțelegem pe deplin modul în care zborul spațial modifică aceste interacțiuni benefice”, a declarat Jamie Foster, coordonatorul principal al experimentului, scrie BBC.

Calmarii vor fi înghețați înainte de întoarcerea lor pe Pământ.

De asemenea, pe racheta Space X se vor afla și 5.000 de tardigrade, ființe microscopice cunoscute sub numele de ”urși de apă”. Tardigradele pot tolera medii aspre de viață, iar acest lucru le face perfecte pentru a studia modul în care viața se poate adapta în afara Terrei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiinta » Motivul pentru care NASA trimite calamari în spațiu. Viețuitoarele vor zbura în cosmos cu racheta Falcon 9 a SpaceX