Antena Meniu Search
x

NASA a surprins o imagine cu soarele zâmbind. Care este explicaţia fenomenului şi cum va fi afectat Pământul

O fotografie realizată de satelit arată ceea ce pare a fi o faţă zâmbitoare pe soare, care prezintă de fapt pete întunecate numite "găuri coronale", relatează The Guardian

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 18:26

Soarele vesel
Fotografia cu soarele vesel a stârnit multe reacţii în mediul online - Profimedia

Un satelit NASA a capturat o imagine a ceea ce pare a fi un model de față fericită pe soare la începutul acestei săptămâni, ceea ce a determinat agenția spațială americană să spună că soarele a fost văzut „zâmbind”. Fotografia NASA a stârnit o mulțime de reacții online, mulți comparând imaginea cu un dovleac sculptat de Halloween, cu un leu sau cu soarele prezentat în emisiunea pentru copii Teletubbies.

Agenția a publicat imaginea miercuri pe Twitter, cu mesajul: „Astăzi, Solar Dynamics Observatory NASA a surprins soarele «zâmbind». Văzute în lumină ultravioletă, aceste pete întunecate de pe soare sunt cunoscute sub numele de găuri coronale și sunt regiuni în care vântul solar rapid se revarsă în spațiu”.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Solar Dynamics Observatory NASA este o misiune a agenției care are ca scop investigarea modului în care se creează activitatea solară și se conduce vremea spațială. Lansată pentru prima dată pe 11 februarie 2010, nava spațială a observatorului măsoară interiorul, atmosfera, câmpul magnetic și producția de energie a soarelui.

În ciuda aspectului prietenos, experții avertizează că găurile coronale ale soarelui ar putea însemna o furtună solară care să lovească Pământul sâmbătă. „Veselul (soare) aruncă un flux triplu de vânt solar spre Pământ”, a declarat Spaceweather.com. 

Furtunile solare reprezintă o varietate de erupții de masă și energie de la suprafața solară care, la rândul lor, deformează câmpul magnetic al Pământului. Ca urmare, aceste furtuni sporesc vizibilitatea luminilor polare, cunoscute și sub numele de aurore, în emisferele nordică și sudică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiinta » NASA a surprins o imagine cu soarele zâmbind. Care este explicaţia fenomenului şi cum va fi afectat Pământul