Antena Meniu Search
x

NASA lansează o alertă după o explozie solară intensă: probleme pentru comunicaţiile radio şi reţelele electrice

Alerta NASA a venit după o erupţie solară intensă, provocată în atmosfera volatilă a soarelui, anunţă Independent. Astfel de erupţii pot provoca probleme pentru comunicaţiile radio şi pentru reţelele electrice.

de Redactia Observator

la 04.10.2022, 17:10

Fotografie cu soarele
Observatorul de dinamică solară al NASA a capturat imaginea a unei erupții solare - NASA

Ultima erupţie solară identificată de către NASA ar putea fi doar începutul unui număr de erupţii puternice în zilele următoare. Agenția spațială a lansat o imagine a erupției când a părăsit soarele, surprinsă cu ajutorul observatorului său de dinamică solară. Nava spaţială monitorizează continuu soarele, parțial pentru a urmări astfel de erupții.

Erupţiile pot duce la probleme şi pentru telecomunicații, pentru sistemele de navigație și pot pune în pericol astronauții și navele spațiale.

Erupţia a fost însoţită de un vânt solar care poate cauza probleme la rețelelor de energie

Această erupţie afectează cu precădere SUA, deoarece autorităţile se confruntă cu uraganul Ian și, prin urmare, este posibil să fi întâmpinat probleme cu comunicațiile radio – care sunt utilizate atunci când rețelele telefonice sunt întrerupte – precum și cu semnalele de navigație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiinta » NASA lansează o alertă după o explozie solară intensă: probleme pentru comunicaţiile radio şi reţelele electrice