Antena Meniu Search
x

Rusia şi China au bătut palma pentru construirea unei staţii spaţiale pe Lună

Rusia şi China s-au aliat pentru a realiza împreună o staţie spaţială pe Lună. Anul acesta Rusia celebrează 60 de ani de la primul zbor în Spaţiu.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.03.2021, 07:54

Cele două ţări vor colabora îndeaproape pentru planificarea şi implementarea proiectului
Rusia şi China s-au aliat pentru a realiza împreună o staţie spaţială pe Lună - Shutterstock
  • Rusia şi China au un plan comun pentru construirea unei staţii spaţiale pe Lună
  • Pactul nu este exclusiv pentru cele două ţări

Două dintre marile forţe ale lumii au bătut palma pentru un proiect spaţial comun. Rusia şi China vor încerca să cucerească împreună Spaţiul. Roscomos, agenţia spaţială rusă, a anunţat un pact semnat cu omologul din China, CNSA. Împreună, cele două agenţii vor dezvolta o staţia pe suprafaţa Lunii.

Pactul nu este însă doar pentru cele două ţări. Oricine se poate alătura, a mai anunţat agenţia spaţială din China. Este cea mai importantă colaborare pentru ţara asiatică în tentativa de a cuceri spaţiul, potrivit mediafax.ro. 

Cele două ţări vor colabora îndeaproape pentru planificarea şi implementarea proiectului

Rusia vrea la rândul ei să revină în prim-plan, la 60 de ani de când l-a trimis pe Yuri Gagarin în Spaţiu. Cele două ţări urmează să stabilească un itinerar pentru construirea stației şi trebuie să colaboreze îndeaproape la planificarea, proiectarea și implementarea proiectului. 

''Stația științifică internațională este un experiment complex și instalațiile de cercetare create la suprafața sau pe orbita Lunii vor fi proiectate pentru realizarea de cercetări multidisciplinare și cu mai multe obiective''. 

În ultimii ani, Rusia a rămas în umbra NASA. Pentru consolidarea alianţei, Dmitry Rogozin, şeful Roscosmos, l-a invitat pe omologul Zhang Kejian la aselenizarea care va avea loc pe 1 octombrie, prima pentru Rusia din 1976 încoace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiinta » Rusia şi China au bătut palma pentru construirea unei staţii spaţiale pe Lună