Studiu: Imunitatea la SARS-CoV-2 poate dura cel puţin şase luni
Imunitatea contra Covid-19 ar putea dura cel puţin şase luni, datorită celulelor-memorie care păstrează o urmă de infecţie şi reactivează protecţia imunitară în caz de reinfecţie, potrivit unui studiu apărut luni în revista Nature.
- Studiul a fost făcut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinate apoi după o lună, respectiv după şase luni de la infectare.
"Aceste rezultate sugerează că indivizii care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 ar putea să dezvolte un răspuns (imunitar) rapid şi eficient în caz de reexpunere la virus", indică studiul, scrie news.ro.
Condus de cercetătorii de la Universitatea Rockefeller din New York, acest studiu a fost făcut pe 87 de persoane care au fost infectate cu coronavirus, examinate apoi după o lună, respectiv după şase luni de la infectare.
Imunitatea la Covid, o miză pentru cercetători
Acesta arată că nivelul de anticorpi, produşi de organism pentru a se apăra contra infecţiei, se diminuează cu timpul. În schimb, cel al limfocitelor B a rămas constant.
Aceste celule, care fac parte din globulele albe, păstrează în memorie o infecţie: ele pot declanşa din nou producerea de anticorpi în caz de reinfectare cu acelaşi agent patogen.
Problema imunităţii face obiectul a numeroase cercetări de la debutul pandemiei de Covid-19 acum un an.
La începutul lui ianuarie, un alt studiu american, apărut în revista Science, concluziona că majoritatea foştilor pacienţi ar putea fi imunizaţi până la cel puţin opt luni după ce au contractat Covid-19, din nou datorită memoriei imune la care contribuie alte celule.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰