Antena Meniu Search
x

Video ''Zăpadă sângerie'', vestitoarea dezastrului. Cercetătorii caută o soluție pentru a încetini efectele ireversibile

O algă invazivă de culoare roșie, analizată acum de cercetători, ar fi unul dintre factorii care accelerează topirea zăpezii din Alpii francezi.

de Redactia Observator

la 22.06.2022, 08:30

Vezi și

Din imagini se poate observa cum peticele de culoare roșie au pus stăpânire pe alocuri asupra albului curat al zăpezii. Cercetătorii numesc fenomenul ''zăpadă sângerie'', și spun că acesta apare cu precădere vara, din cauza temperaturilor ridicate.

Specialiștii susțin că algele respective sunt, la origine, verzi, dar devin roșii atunci când sunt expuse la radiații solare puternice. Acestea au fost descoperite oficial abia acum trei ani, iar răspândirea lor ar fi favorizată de agravarea schimbărilor climatice. Cercetătorii caută acum o soluție pentru a încetini efectele ireversibile asupra mediului pe care aceste alge le cauzează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiinta » ''Zăpadă sângerie'', vestitoarea dezastrului. Cercetătorii caută o soluție pentru a încetini efectele ireversibile