Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apple lansează o nouă funcţie pentru a limita furtul telefoanelor şi vânzarea ilegală a pieselor. Pe ce dispozitive va fi disponibilă

Apple adaugă funcția Activation Lock pentru componentele iPhone, în iOS 18, în încercarea de a reducere piața pieselor furate și refolosite.

de Redactia Observator

la 13.09.2024 , 15:21

- Profimedia

Apple introduce o nouă funcție de securitate odată cu lansarea iOS 18, menită să descurajeze furtul și comercializarea componentelor iPhone pe piața neagră, scrie publicația de tehnologie 9to5mac. Funcția Activation Lock, deja cunoscută pentru utilizatorii dispozitivelor Apple, este acum extinsă și la părțile individuale ale iPhone-ului, cum ar fi bateria, camera și ecranul.

Cum va funcţiona

Începând cu versiunea Release Candidate (RC) a iOS 18, această funcție va cere parola contului Apple asociat iPhone-ului, atunci când este detectată o componentă utilizată. Astfel, piesele furate sau obținute din dispozitive marcate ca pierdute sau furate nu pot fi reutilizate fără consimțământul primului proprietar.

Articolul continuă după reclamă

Măsura a fost cerută de mai mulți clienți, dar și de oficialii din cadrul forțelor de ordine, în încercarea de a limita furtul de iPhone-uri. iOS 18 va fi lansat luni și va fi disponibil pe iPhone XR și modelele mai noi.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Tehnologie » Apple lansează o nouă funcţie pentru a limita furtul telefoanelor şi vânzarea ilegală a pieselor. Pe ce dispozitive va fi disponibilă