Antena Meniu Search
x

Video Ce au pățit maimuțele care au primit un microcip în creier de la Neuralink, compania lui Elon Musk

O organizație pentru protecția animalelor acuză cercetătorii de la compania Neuralink, a lui Elon Musk, că le-au provocat "o suferință extremă" maimuțelor care au primit un microcip în creier. Membrii Physicians Committee for Responsible Medicine (n.r. Comitetul Medicilor pentru Medicină Responsabilă) susțin că mamiferele ar fi fost supuse relelor tratamente.

de Redactia Observator

la 11.02.2022, 18:24

experiment Neuralink pe maimuțe
Ce au pățit maimuțele care au primit un microcip în creier de la Neuralink, compania lui Elon Musk - Neuralink via Youtube

Jurnaliștii de la Business Insider au intrat în posesia unei plângeri ce urmează a fi depusă la Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite, în care membrii Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă (PCRM) invocă "o suferință extremă ca urmare a îngrijirii neadecvate și a experimentului pe creier foarte invaziv din timpul experimentelor pe maimuțe". Compania de bio-tehnologie Neuralink, al cărui CEO este faimosul Elon Musk, urmărea să dezvolte un dispozitiv care să poată fi integrat în creierul uman pentru a monitoriza și potențial stimula activitatea cerebrală. 

Experimente Neuralink pe 23 de maimuțe

Cercetarea care stă la baza plângerii este afiliată Universității din California, Davis, care deține un centru de studiere a primatelor. Organizația PCRM susține că a obținut peste 700 de pagini de documente, inclusiv înregistrări ale veterinarilor și rapoarte ale necropsiilor, printr-o cerere publică. Mai exact, ar fi vorba despre 23 de maimuțe deținute de Neurlink, care au fost ținute în timpul experimentelor la Universitatea din California, între 2017 și 2020. Cercetătorii ar fi încălcat nouă articole din Animal Welfare Act.

În plus, cred membrii Comitetului Medicilor pentru Medicină Responsabilă, maimuțele ar fi suferit în mod injust. Conform sursei citate, una dintre ele avea degete lipsă la membrele inferioare și superioare "posibil prin automutilare sau altă traumă nespecificată", scrie în plângere. În luna decembrie a anului trecut, Elon Musk declara că speră ca testele Neuralink pe oameni să înceapă în cursul acestui an, după mai multe amânări.

Pe acelaşi subiect

Maimuță cu cipuri implantate în creier, care joacă jocuri video cu mintea

Startup-ul miliardarului Elon Musk, care își propune să implanteze cipuri în creier, a publicat în aprilie 2021 imagini în care o maimuță pare că joacă un simplu joc video, după ce a primit implanturi cu noua tehnologie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Videoclipul de 3 minute realizat de Neuralink îl arată pe Pager, un macac mascul, cu cipuri implantate pe fiecare parte a creierului său, în timp ce joacă "Mind Pong". Deși a fost antrenat să controleze un joystick, în înregistrare acesta a fost deconectat. Maimuța părea, astfel, că îl controlează pur și simplu cu puterea gândului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Ce au pățit maimuțele care au primit un microcip în creier de la Neuralink, compania lui Elon Musk