Antena Meniu Search
x

Video CES 2024. Modul neaşteptat în care e folosită inteligenţa artificială, la târgul tech din Las Vegas

Inteligenţa artificială este vedeta celui mai mare târg de tehnologie din lume, care a început astăzi în Las Vegas. Cu ajutorul ei, maşinile devin console de jocuri pe roţi, laptopurile fac aproape toată treaba omului, iar roboţii devin bone pentru animale de companie. 

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 21:51

Vezi și

Facem cunoștință cu Guardian. Asistat de inteligența artificială, robotul este cel mai bun prieten al câinilor. Transmite în timp real informații despre starea emoţională a patrupedului şi face totul ca să îl distreze cât este plecat stăpânul de acasă. 

"Se poate juca, poate vorbi cu vocea ta, cu faţa ta pe ecran. Poate să-ți transmită cele mai importante informaţii", arată Divye Bhutani, reprezentant Ogmen Robotics. "Pe aici aruncă mingea, câinele o recuperează, e foarte ușor să îi antrenăm. Avem programe de antrenament integrate în el (în robot - n.r.)", adaugă Divye Bhutani.

Maşini dotate cu Chat GPT

Inteligenţa artificală se infiltrează tot mai mult şi în industria auto. Unul dintre cei mai mari producători va dota automobilele cu Chat GPT. Şoferii vor afla informaţii despre starea traficului în timp real fără să mai folosească smartphone-ul. 

Pe acelaşi subiect

Alţi constructori auto investesc în dezvoltarea pilotului automat şi în sistemul de recunoaştere a participanţilor la trafic. Iar volanele nu mai sunt ce au fost. Maşinile vor putea fi conduse cu unui controller care seamănă cu cel folosit la jocuri video. 

"Sunt foarte multe dezvoltări rapide, companii care explorează noi zone. Este precum Internetul. Nu este doar o tehnologie, este o tehnologie care setează regulile jocului", a declarat Gary Shapiro, CEO Consumer Technology Association.

Târgul de Tehnologie de la Las Vegas are anul acesta peste 4.000 de standuri, iar 1.200 de startup-uri vor seta tendințele în materie de tehnologie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » CES 2024. Modul neaşteptat în care e folosită inteligenţa artificială, la târgul tech din Las Vegas