Antena Meniu Search
x

Video "Contul tău de Facebook va fi şters". Ce trebuie să faci dacă primeşti acest mesaj

Acum vă atragem atenţia asupra celui mai nou tip de atac cibernetic. Poate aţi păţit-o, dacă nu, fiţi foarte atenţi. Mai ales atunci când sunteţi ameninţaţi prin sute de mesaje cu ştergerea contului de Facebook. Este modalitatea agresivă la care apelează mai nou hackerii pentru a ne fura datele. Cum funcţionează schema?

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 16.01.2024, 14:57

Vezi și

Sunt zeci sau poate chiar sute de mesaje de intimidare trimise de pe conturi false utilizatorilor de Facebook. Atacatorii online îi îndeamnă pe oameni să apese pe un link dacă nu vor să le fie blocate conturile.

Ce se întâmplă dacă dăm click pe link-urile primite

Motivul pe care îl invocă este încălcarea unor politici de securitate, iar la finalul mesajului se semnează în numele companiei. Atenţie, însă. Dacă apăsăm pe un astfel de link, riscăm să pierdem controlul contului de Facebook.

Specialiştii în securitate cibernetică ne sfătuiesc să blocăm fiecare utilizator de la care primim un astfel de mesaj şi, de asemenea, să fim foarte vigilenţi atunci când primim linkuri, chiar şi de la persoane cunoscute, pentru că dacă ni se pare suspect sigur nu este ceva în regulă şi trebuie să anunţăm autorităţile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 17 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Tehnologie » "Contul tău de Facebook va fi şters". Ce trebuie să faci dacă primeşti acest mesaj