Antena Meniu Search
x

Cum funcţionează Threads, noua aplicaţie lansată de Meta. Rivalul lui Twitter a înregistrat 5 milioane de conturi în primele 4 ore

Compania Meta, condusă de Mark Zuckerberg, care deţine platformele Facebook, Instagram şi Whatsapp, a lansat miercuri o nouă reţea socială, care ar fi principala concurenţă a aplicaţiei lui Elon Musk. Threads va avea caracteristici similare cu Twitter, fiind o nouă reţea digitală de „microblogging”. Deja aplicaţia a înregistrat peste 5 milioane de conturi în doar 4 ore, în special după valul de nemulţumiri venite în urma ultimelor modificări ale Twitter.

de Redactia Observator

la 06.07.2023, 08:45

Mark Zuckerberg a spus că nou-lansată aplicație Threads a companiei își propune să depășească Twitter. Experții spun că Threads ar putea atrage utilizatorii de Twitter nemulțumiți de modificările recente aduse platformei, relatează BBC. Threads, care deocamdată nu se lansează în Uniunea Europeană, permite utilizatorilor să posteze până la 500 de caractere într-o postare și are multe funcții similare cu Twitter.

Aplicația a trecut de 5 milioane de înscrieri în primele patru ore, a spus Zuckerberg. Anterior, el a spus că menținerea platformei „prietenoase... va fi în cele din urmă cheia succesului acesteia”. Dar șeful Twitter, Elon Musk, a răspuns: „Este de infinite ori mai preferabil să fii atacat de străini pe Twitter decât să te mulţumeşti cu fericirea falsă a Instagramului”.

Când a fost întrebat pe Threads dacă aplicația va fi „mai mare decât Twitter”, Zuckerberg a spus: „Va dura ceva timp, dar cred că ar trebui să existe o aplicație de conversații publice cu peste 1 miliard de persoane. Twitter a avut ocazia să facă asta, dar nu a reușit să o facă.”

Concurenții au criticat cantitatea de date pe care o poate folosi aplicația. Acestea pot include date de sănătate, financiare și de navigare legate de identitățile utilizatorilor, potrivit Apple App Store. Threads este acum disponibil pentru descărcare în peste 100 de țări, inclusiv Marea Britanie, dar nu încă în UE din cauza problemelor de reglementare.

Pe acelaşi subiect

Cum poate fi folosită aplicaţia

În ciuda faptului că Threads este o aplicație autonomă, utilizatorii se conectează folosind un cont Instagram. Numele lor de utilizator Instagram este transferat, dar există o opțiune de a-și personaliza profilul special pentru Threads.

De asemenea, utilizatorii vor putea alege să urmărească aceleași conturi pe care le fac pe Instagram, spune Meta. Aplicația permite utilizatorilor să fie privați pe Instagram, dar publici pe Threads.

Pe Threads, postările pot fi partajate pe Instagram și invers și pot include link-uri, fotografii și videoclipuri de până la cinci minute. Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat miercuri probleme la încărcarea imaginilor. Utilizatorii văd un flux de postări, pe care Meta le numește „threads”, de la persoanele pe care îi urmăresc, precum și conținut recomandat.

Utilizatorii sunt capabili să controleze cine îi poate „menționa” și pot filtra răspunsurile la postările care conțin anumite cuvinte.

De asemenea, este posibilă anularea urmăririi, blocarea, restricționarea sau raportarea altor profiluri, iar orice conturi blocate de utilizatori pe Instagram sunt blocate automat pe Threads. În timp ce Meta subliniază legăturile cu Instagram, media s-a concentrat pe asemănarea acesteia cu Twitter, unii investitori descriind aplicația drept un „ucigaș de Twitter”.

Threads nu este încă disponibilă în Uniunea Europeană

Deși Threads va fi disponibil în Marea Britanie, aplicaţia nu este încă disponibiă în UE din cauza incertitudinii de reglementare, în special în ceea ce privește Digital Markets Act al UE.

Dar compania spune că intenționează să se lanseze în UE. Acest act stabilește reguli cu privire la modul în care companiile mari, cum ar fi Meta, pot partaja date între platformele pe care le dețin. Partajarea datelor între Threads și Instagram face parte din problemă.

Simultan, Meta susține că protejarea confidențialității este fundamentală pentru afacerea sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Tehnologie » Cum funcţionează Threads, noua aplicaţie lansată de Meta. Rivalul lui Twitter a înregistrat 5 milioane de conturi în primele 4 ore