Antena Meniu Search
x

Cum va arăta noua stație spațială a Rusiei? Moscova vrea să-și reducă dependența față de Occident, inclusiv în explorarea spațiului

Agenția spațială a Rusiei a dezvăluit, luni, un model al noii sale stații spațiale, în contextul în care, la sfârșitul lunii iulie, noul director al Roscosmos a anunțat că țara sa ar putea abandona misiunea pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) după 2024, scrie Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.08.2022, 14:59

Cum va arăta noua stație spațială a Rusiei? Moscova vrea să-și reducă dependența față de Occident, inclusiv în explorarea spațiului
Cum va arăta noua stație spațială a Rusiei? Moscova vrea să-și reducă dependența față de Occident, inclusiv în explorarea spațiului - Twitter / @olalakl3

Rusia se grăbește să-și reducă dependența de națiunile occidentale, inclusiv în ceea ce privește explorarea spațiului, și să meargă mai departe pe cont propriu sau să coopereze cu țări precum China și Iran. 

Agenția spațială națională a Rusiei a prezentat luni, în cadrul unei expoziții militare, un model al noii sale stații spațiale, „ROSS”. Iuri Borisov, pe care președintele rus Vladimir Putin l-a numit la conducerea Roscosmos, a declarat că Rusia va părăsi ISS după 2024 și lucrează la dezvoltarea propriei stații orbitale.

Roscosmos a transmis, într-un comunicat de presă, că noua stație spațială va fi lansată în două faze, dar nu a specificat și când. În prima etapă, stația spațială formată din patru module va intra pe orbita terestră. Iar a doua etapă va include încă două module și o platformă de mentenanță. Noua stație spațială rusească va putea găzdui patru cosmonauți.

Cum va arăta noua stație spațială a Rusiei

Pe acelaşi subiect

Noua stație le-ar permite cosmonauților ruși o vedere mult mai largă a Pământului în scopuri de monitorizare decât cea de care se bucură în segmentul lor actual. Deși există deja proiecte pentru o parte din noua stație, lucrările de proiectare sunt încă în curs de desfășurare pentru alte segmente.

Presa de stat din Rusia susține că lansarea primei etape este planificată pentru 2025-2026 și nu mai târziu de 2030. Lansarea celei de-a doua și ultimei etape este planificată pentru 2030-2035.

Stația spațială, așa cum este concepută în prezent, nu ar avea o prezență umană permanentă, dar ar avea personal de două ori pe an pentru perioade prelungite. Dmitri Rogozin, fostul șef al Roskosmos cunoscut pentru tiradele sale împotriva Occidentului, a sugerat că noua stație spațială ar putea îndeplini și un rol militar dacă este necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Tehnologie » Cum va arăta noua stație spațială a Rusiei? Moscova vrea să-și reducă dependența față de Occident, inclusiv în explorarea spațiului