Antena Meniu Search
x

Euroinvent s-a adaptat pandemiei şi se va desfăşura online

Cercetătorii şi inventatorii din întreaga lume mai au la dispoziţie doar două săptămâni pentru a se înscrie la cel mai mare salon de invenţii din Europa de Est. Euroinvent s-a adaptat pandemiei şi se va desfăşura, în acest an, numai în varianta online. Până acum au fost înscrise în concurs peste 500 de proiecte, din 31 de ţări. 230 sunt doar din România. Şi în acest an, Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, prin Senatul Ştiinţific, partener educational al acestui eveniment.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 16:24

Vezi și
  • Euroinvent, sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor
  • Evenimentul, la a XII-a ediție

Euroinvent a devenit un eveniment de tradiţie recunoscut în lumea ştiinţifică internațională, care aduce împreună cercetători şi inventatori din întreaga lume, dar şi oameni obişnuiţi, pasionaţi de ştiinţă, inventică şi cercetare.

Prof. Ing. Andrei Victor Sandu Organizator Euroinvent - Evenimentul este unul mai mult stiințific, încercăm sa evaluăm, sa scoatem în evidență acele creații care au potential de a ajunge undeva pe piață. Dorim sa scoatem în evidenta acele creații care pot fi puse imediat pe piata.

Inventatorul Mircea Manolescu este premiat şi recunoscut la nivel internaţional. Mircea din Bucureşti şi participă de 12 ani la Euroinvent , cu diverse inovații. Ultimii ani i-a dedicat cercetării unui sistem inteligent de protecție antiseismică pe care îl implementează deja de câțiva ani în România.

Mircea Manolescu, inventator - Cu secunde, sau zeci de secunde înaintea cutremurului declanșează niște protecții, care salvează viata oamenilor, protejează bunurile, clădirea, tot ce înseamnă patrimoniu al unei persoane, protejează și mediul.

Senatul Stiințific al Fundației Dan Voiculescu încearcă, la fiecare ediție a evenimentului, să sprijine invenţiile prezentate de inventatorii români şi să susţină dezvoltarea proiectelor câștigătoare. Așa se face că, de la un an la altul, tot mai mulți sunt cei care îşi prezintă ideile.

Lăcrămioara Frasineanu, manager de proiect Senatul Științific Euroinvent este un reper în comunitatea științifică, atât în România, cât și în afara tarii. Parteneriatul Fundației Dan Voiculescu cu Euroinevt este de lungă durată, și da încredere ca lucrurile în acest domeniu se mișcă. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu a oferit tinerilor inventatori premii, având scopul de a susține.

Euroinvent este singurul eveniment din România organizat sub egida Federației Mondiale a Inventatorilor. Acesta promovează creativitatea și inovarea într-un context international larg și se află la cea de-a XII-a ediție.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Euroinvent s-a adaptat pandemiei şi se va desfăşura online