Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Şeful TikTok din Europa Centrală şi de Est, mesaj pentru români: "Nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare"

TikTok, una dintre cele mai populare aplicaţii din lume, este vizată de acuzaţii că ar fi o armă de spionaj a Chinei. Şeful TikTok a fost chemat în faţa Congresului american pentru explicaţii, însă nu a reuşit să-i convingă pe oficialii de la Washington că aplicaţia este una sigură. Într-un interviu exclusiv pentru Observator, reprezentantul TikTok pentru Europa de Est ne spune dacă avem motive să ne temem pentru securitatea datelor noastre atunci când folosim aplicaţia.  

de Redactia Observator

la 24.03.2023, 21:23

Vezi și

În faţa Congresului american, şeful TikTok a încercat să nege orice legătură cu guvernul comunist chinez. 

Shou Chew, CEO TikTok: Suntem decişi să fim foarte transparenţi cu ce fel de date colectăm despre utilizatorii noştri. Nu cred că adunăm sau că ce colectăm este peste ceea ce se colecteazăîn SUA.

Oficialii de la Washington par tot mai convinşi că TikTok trebuie interzis

După cinci ore de audieri, oficialii de la Washington par tot mai convinşi că TikTok trebuie interzis la nivel naţional pe toate dispozitivele.

Pe acelaşi subiect

Rep. Kat Cammack, politician republican: Ştii foarte bine că nu poţi proteja datele şi securitatea acestei Comisii sau a celor 150 de milioane de utilizatori americani pentru că aplicaţia ta este o extensie a Partidului Comunist Chinez.  

Speriaţi că ar putea rămâne fără aplicaţia care le-a adus celebritate şi bani, influencerii americani au ieşit în stradă. 

Influencer american: Petrec foarte multe ore în fiecare zi pe TikTok. E parte din viaţa mea. Este cariera mea.

Karine Jean-Pierre, purtător de cuvânt Casa Albă: Suntem conştienţi de popularitatea TikTok. Asta este ceva şi înţelegem asta. Dar treaba preşedintelui este să se asigure că securitatea naţională a americanilor este de asemenea protejată.   

TikTok, interzis şi pe telefoanele celor din instituţiile UE

Tot de teama că secretele de la Bruxelles ajung pe mâinile Partidului Comunist Chinez, TikTok a fost interzis şi pe telefoanele tuturor celor care lucrează la Consiliul European, Comisia Europeană şi Parlamentul European. 

Jakub Olek, director TikTok pentru Europa Centrală şi de Est: Credem că (interdicţia, n.r.) este nedreaptă, nejustificată şi nu se bazează pe fapte reale. Nu poţi exclude o companie doar ca o măsură de precauţie, este împotriva valorilor Uniunii Europene. TikTok este investigată în Statele Unite şi Europa de ceva ani deja şi tot nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare pentru niciun stat în ce priveşte seuritatea cibernetică. 

Până acum, 10 ţări, printre care Marea Britanie, Olanda, Belgia, Statele Unite şi Canada, au impus restricţii în ce priveşte utilizarea TikTok pe telefoanele oficialilor şi funcţionarilor mai multor instituţii publice, de teamă că aplicaţia este folosită de partidul comunist chinez pentru a spiona utilizatorii. România analizează îngrijorările exprimate la nivel european şi urmează să decidă dacă impune restricţii aplicaţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » EXCLUSIV. Şeful TikTok din Europa Centrală şi de Est, mesaj pentru români: "Nu există nicio dovadă că suntem o ameninţare"