Antena Meniu Search
x

TikTok ar putea fi interzis prin lege în SUA. Senatorii, îngrijorați de ce se întâmplă cu datele a peste 100 de milioane de americani

Președintele Comisiei de informații a Senatului SUA, Mark Warner, intenționează să introducă săptămâna aceasta un proiect de lege care să permită guvernului american să interzică sistematic tehnologia de origine chineză, inclusiv servicii precum TikTok, notează Bloomberg.  O astfel de inițiativă vine după ce peste ocean, dar și în Europa au loc tot mai multe discuții legate de riscurile de securitate pe care această aplicație le ridică.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 06.03.2023, 11:50

TikTok
TikTok ar putea fi interzis prin lege în SUA. Senatorii, îngrijorați de ce se întâmplă cu datele a peste 100 de milioane de americani - Profimedia

Warner susține că acest proiect de lege are parte de sprijin din partea republicanilor, cât și a democraților, și că va permite autorităților federale să intervină atunci când tehnologia produsă în alte țări pune în pericol securitatea cetățenilor americani.

"Avem 100 milioane de americani pe TikTok timp de 90 de minute în fiecare zi", a spus senatorul din Virginia. "Ei iau date de la americani, nu le păstrează în siguranță. Dar ce ce mă îngrijorează mai mult la TikTok este că acesta poate fi un instrument de propagandă."

Succesul TikTok vine în detrimentul giganților americani

Succesul comercial al TikTok în SUA a venit în detrimentul giganților locali de social media, cum ar fi Facebook sau YouTube, ambele dezvoltând servicii video scurte ca răspuns la popularitatea aplicației chineze. ByteDance a încercat să distanțeze serviciul de rădăcinile sale din China, inclusiv prin găzduirea datelor utilizatorilor în Singapore, deși amenințările cu o interdicție în SUA au persistat de ani de zile. Fostul președinte Donald Trump aproape a reușit să forțeze vânzarea operațiunilor TikTok din SUA către Microsoft și Oracle înainte de expirarea mandatului său.

Senatorul a vorbit despre TikTok și alte firme chineze în termeni defensivi, spunând că Beijingul investește puternic în economia și tehnologia sa, iar SUA trebuie să ia măsuri similare pentru a-și menține și consolida poziția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri externe » TikTok ar putea fi interzis prin lege în SUA. Senatorii, îngrijorați de ce se întâmplă cu datele a peste 100 de milioane de americani