Antena Meniu Search
x

Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, prin care va mediatiza cazurile copiilor dispăruți

Facebook sprijină Poliţia Română, începând de miercuri, cu mediatizarea cazurilor în cadrul mecanismului „Alertă Răpire Copil”.

de Redactia Observator

la 30.06.2021, 17:06

Vezi și

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică, care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil ori în situaţii în care este vorba despre un copil dispărut, a cărui viaţă poate fi în pericol. După declanşarea alertei, oricine are vreo informaţie despre copilul răpit este rugat să anunţe imediat poliţia.

Disponibilitatea platformei social media Facebook de a deveni partener al Mecanismului „Alertă Răpire Copil” oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanşării mecanismului.

România, prin Poliţia Română, este cea de-a 24-a ţară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiţi. Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social media.

Totodată, pe lângă informaţiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoţit de un link URL către comunicatul de presă al Poliţiei Române, despre cazul care a dus la declanşarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituţiei. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informaţii legat de cazul mediatizat.

De la operaţionalizarea Mecanismului, în anul 2011, au fost declanşate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigaţiilor făcute de poliţişti şi a informaţiilor obţinute de la cetăţeni, fiecare caz având caracteristici şi rezolvări specifice. Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Tehnologie » Facebook lansează și în România instrumentul ”Alertă Răpire Copil”, prin care va mediatiza cazurile copiilor dispăruți