Antena Meniu Search
x

"Faceţi ceva să-l programaţi cum trebuie!". Elon Musk, la un pas să fie victima autopilotului de pe maşinile Tesla în 2015

"Autopilot" este una dintre funcţiile cele mai controversate ale maşinilor electrice construite de Tesla. Mulţi dintre fanii miliardarului cred că acesta va fi cel care va pune pe piaţă maşinile care se pot conduce singure, în timp ce criticii susţin că, în forma sa actuală, această funcţie reprezintă un pericol. După cum notează Futurism, miliardarul a aflat pe pielea sa riscurile "Autopilotului". Mai exact, acesta a fost aproape de a muri din cauza problemelor acestui sistem.

de Adrian Popovici

la 17.09.2023, 18:23

Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și Twitter
"Faceţi ceva să-l programaţi cum trebuie!". Elon Musk, la un pas să fie victima autopilotului de pe maşinile Tesla în 2015 - Shutterstock

După cum explică Walter Isaacson în cea mai recentă biografie a miliardarului, în 2015, acesta mergea pe o autostradă atunci când Tesla "Autopilotul" de pe care o conducea, indus în eroare de marcajele şterse de pe drum, a făcut ca maşina să fie aproape să intre pe contrasens.

Elon Musk, după cum arată biografia, s-a întors la sediul Tesla şi-a vărsat furia pe inginerii care se ocupau de proiectarea autopilotului. "Faceţi ceva să-l programaţi cum trebuie!", le-ar fi spus miliardarul angajaţilor.

Jurnaliştii americani notează că această poveste nu surprinde, date fiind informaţiile care circulă pe net legat de modul în care miliardarul îşi tratează angajaţii. Totuşi, ei subliniază că, în cele din urmă, problemele autopilotului se datorează faptului că Musk nu şi-a ascultat inginerii şi nu a integrat LiDAR, o tehnologie care permite maşinilor să "vadă" obstacolele din jurul lor, în sistemele Tesla.

"Încercăm să avem aceste conversații cu Elon (n.r. legate de folosirea LiDAR= pentru a stabili ce ar trebui să facă senzorii", a adăugat un inginer. "Și au fost conversații cu adevărat dificile, pentru că tot revenea la faptul că oamenii au doi ochi și îşi pot conduce mașinile."

"I-am spus lui Elon că este cel mai bine să-l folosim (n.r. LiDAR)... dar era clar că el a crezut că în cele din urmă ar trebui să ne putem baza doar pe camerele de luat vederi", a adăugat un inginer care s-a angajat la Tesla în 2014.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Tehnologie » "Faceţi ceva să-l programaţi cum trebuie!". Elon Musk, la un pas să fie victima autopilotului de pe maşinile Tesla în 2015