Antena Meniu Search
x

Google lansează Bard, un rival pentru ChatGPT. Chatbotul poate răspunde la întrebările utilizatorilor

Google a anunțat oficial implementarea Bard, propria tehnologie de inteligență artificială, în motorul său de căutare. Chatbotul poate răspunde la întrebările puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte-cheie, relatează News.

de Redactia Observator

la 07.02.2023, 22:12

Bard
Google își lansează propriul chatbot, Bard, pentru a concura cu ChatGPT - Profimedia

Fără să ofere foarte multe detalii tehnice, şeful Google, Sundar Pichai, a anunţat apariţia Bard, un chatbot care poate răspunde întrebărilor puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte-cheie.

Bard este disponibil doar unui număr limitat de utilizatori, însă Google promite extinderea disponibilităţii acestuia în săptămânile următoare. Pichai spune că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri, de la a numi cei mai buni atacanţi din fotbal, până la a-i explica unui copil de 9 ani cele mai recente descoperiri făcute de NASA.

Bard se bazează pe modelul lingvistic LaMDA

Bard se bazează pe modelul lingvistic LaMDA, la care Google lucrează de mulţi ani, dar pe care a evitat să-l implementeze până acum într-un produs public, de teama controverselor care pot apărea dacă răspunsurile se dovedesc a suferi de bias sau rasism.

Pichai mai spune că Google va lucra la creşterea performanţelor lui Bard, folosind în acest scop atât testările interne, cât şi feedback-ul oferit de utilizatori. Anunţul grăbit şi lipsa detaliilor sunt indicii clare că executivii Google au încercat să vină cât mai repede cu o alternativă la ChatGPT, înainte ca Microsoft să atragă utilizatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Google lansează Bard, un rival pentru ChatGPT. Chatbotul poate răspunde la întrebările utilizatorilor