Antena Meniu Search
x

Video Metodele hoților, tot mai ingenioase. Sfaturile specialiștilor pentru a nu pica în plasa mesajelor capcană

Hoţii sunt din ce în ce mai inventivi, iar metodele de înşelăciune tot mai ingenioase. Mesajele capcană ne pot lăsa fără bani în conturile bancare dacă nu suntem atenţi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.01.2023, 08:39

Vezi și

SMS-urile, email-ul , apelurile telefonice, sau mesajele venite pe rețelele de socializare sunt foarte periculoase. Tocmai de aceea, oamenii din domeniu, specialiștii, recomandă o serie de lucruri pe care nu trebuie să le facem. 

Ce trebuie să facem pentru a nu pica în plasa hoților

În primul rând, nu trebuie să accesăm link-uri cu sume de bani, link-uri de plată venite pe WhatsApp, sau pe alte astfel de platforme. De asemenea, să nu divulgăm datele cu caracter personal. Banca, de exemplu, nu va cere niciodată informații personale printr-un email. Așadar, este important să nu divulgăm PIN-ul, numărul cardului, sau alte date cu caracter personal. 

Dacă primim un email, nu trebuie să descărcăm atașamentele, decât dacă sursa este una sigură. Este important ca pe telefon sau calculator să fie instalat un ativirus care să scaneze toate documentele pe care le descărcăm. Specialiștii spun că aceste mesaje sunt scrise din ce în ce mai bine în limba română, așadar, victimele cand din ce în ce mai ușor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Metodele hoților, tot mai ingenioase. Sfaturile specialiștilor pentru a nu pica în plasa mesajelor capcană