Antena Meniu Search
x
LIVE

Motivul pentru care Elon Musk a cumpărat aproape 10% din Twitter

Elon Musk se alătură Consiliului de Administrație al Twitter, mișcare care ar putea să-i sporească influența asupra platformei de socializare și care vine la o zi după ce s-a aflat că a devenit cel mai mare acționar individual al companiei.

De Redactia Observator la 05.04.2022, 22:23
fondatorul Tesla Elon Musk
Motivul pentru care Elon Musk a cumpărat aproape 10% din Twitter - Profimedia Images (arhivă)

Twitter a precizat marți, într-un document, că intenționează să îl numească pe directorul general al Tesla și SpaceX în Consiliul său de Administrație pentru un mandat care se va încheia în 2024, anunță CNN. Ca parte a acordului, Musk a fost de acord să nu achiziționeze mai mult de 14,9% din acțiunile companiei cât timp rămâne în consiliu.

„Sunt încântat să vă anunț că îl numim pe @elonmusk în consiliul nostru de administrație!" a anunțat, marți, într-un tweet, directorul general al Twitter, Parag Agrawal: „Din discuțiile purtate cu Elon în ultimele săptămâni, e clar că va aduce o mare valoare în consiliul nostru".

Agrawal a precizat că Musk este atât un „adept pasionat", cât și un „critic intens" al companiei și că el crede că prezența lui Musk în Consiliul de Administrație va adăuga valoare pe termen lung.

Musk a scris pe Twitter că așteaptă „cu nerăbdare să lucreze cu Parag și Consiliul de Administrație al Twitter pentru a aduce îmbunătățiri semnificative la Twitter în următoarele luni”.

Pe acelaşi subiect

Elon Musk, preocupat de libertatea de exprimare pe Twitter

Nu este foarte clar ce îmbunătățiri vrea să facă Musk. În ultimele săptămâni, Musk a sugerat pe Twitter că platforma nu permite o exprimare suficient de liberă și a spus că ar trebui să își facă un algoritm „open source”.

Totodată, luni seară, el și-a chestionat adepții dacă doresc mai multă editare.

După ce au urcat luni cu peste 27% la aflarea veștii despre achiziționarea acțiunilor de către Musk, acțiunile Twitter au mai câștigat încă 5% marți dimineață.

Twitter a devenit o parte importantă a brandului Elon Musk

El a folosit serviciul pentru a intra în contact cu mulțimea de fani și pentru a-și exprima opiniile cu privire la orice, de la prețul acțiunilor Tesla până la evenimentele curente. Dar prezența sa pe platformă l-a pus și în situații dificile, inclusiv atunci când tweet-urile despre o eventuală privatizare a Tesla au dus la un proces din partea Comisiei pentru valori mobiliare și schimburi și la o înțelegere prin care i s-a impus ca anumite tweet-uri despre companie să fie verificate în prealabil.

Reuters scrie că Elon Musk are o experiență solidă în conducerea companiilor de tehnologie, iar cu peste 80 de milioane de urmăritori reprezintă o garanție că nu își va înființa propria platformă. Mai exact, includerea sa în Consiliul de Administrație garantează că nu îl va urma pe fostul președinte american Donald Trump, înființându-și propria firmă de social media, așa cum Musk a amenințat că va face.

Directorul general Tesla a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter. Dezvăluirea a provocat imediat creşterea preţului acţiunilor Twitter, potrivit Reuters.

Anterior, Musk scrisese pe Twitter că a luat în considerare crearea unei platforme alternative.

sursa: MEDIAFAX

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Tehnologie » Motivul pentru care Elon Musk a cumpărat aproape 10% din Twitter