Antena Meniu Search
x

Video O companie din Belarus a găsit soluţia pentru decongestionarea traficului: Capsule suspendate, care ar putea atinge până la 500 de kilometri pe oră

O companie din Belarus a găsit soluţia pentru decongestionarea traficului în cele mai mari oraşe din lume. Oamenii de ştiinţă au creat capsule suspendate, care ar putea transporta atât pasageri, cât şi mărfuri în timp record, cu emisii de carbon reduse. Capsulele ar putea atinge o viteză de până la 500 de kilometri pe oră. 

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 17:49

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un sistem de transport mai verde, mai ieftin, mai sigur şi mai confortabil. Asta promit reprezentanţii companiei uSky care a început testarea primelor prototipuri în oraşul Sharjah, situat la 30 de kilometri de Dubai. Sunt practic nişte capsule suspendate de pasageri.

Hussain al Mahmoudi, CEO Parc Tehnologic Sharjah: Testăm trei linii diferite pentru a fi folosite pentru transportul de pasageri şi mărfuri. Această soluţie pentru transport este mai puţin costisitoare şi este menită să susţină transportul public şi să îl facă mai eficient.

Testarea se realizează pe o linie suspendată din oţel lungă de 400 de metri, inclusiv în timpul nopţii. 

Capsulele de pasageri pot transporta pâna la patru tone, în timp ce cele cargo permit transportul şi a 48 de tone de produse. 

Pe acelaşi subiect

Pentru călătoriile în oraş viteza maximă va fi de 150 de km/oră în timp ce pentru transport  între oraşe este testat un prototip de mare viteză care ar putea ajunge şi la 500 de km/oră. Sistemul nu va fi condus de mecanici sau piloţi. 

Oleg Zaretskiy, CEO uSky Transport: Este 100% sigur. Am implementat un sistem de monitorizare prin inteligenţă artificială care se asigură de acest lucru.

Costul construirii unui kilometru de linie de transport se ridică la 10 milioane de dolari. Un oraş în care o astfel de reţea ar fi implementată ar putea transporta şi 10 mii de pasageri într-o oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » O companie din Belarus a găsit soluţia pentru decongestionarea traficului: Capsule suspendate, care ar putea atinge până la 500 de kilometri pe oră