Antena Meniu Search
x

Video Campionat internaţional de gaming la Bucureşti: Competiţia va aduce încasări record la buget

Cel mai mare campionat internaţional de gaming va avea loc la Bucureşti în acest an. Competiţia se va desfăşura pe Arena Naţională şi va aduce încasări record la bugetul de stat.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 08.07.2021, 21:44

Vezi și

Dacă regulile vor permite, între 12 şi 17 octombrie, Arena Naţională ar putea fi din nou plină de spectatori. 50 de mii de persoane vor putea asista la campionatul de gaming. În paralel, tot evenimentul va putea fi urmărit şi online de 80 de milioane de oameni, aşa cum a fost şi la ediţia trecută. 

Primăria Capitalei a semnat deja acordul cu firma din America, cea care va organiza acest campionat la Bucureşti.  Municipalitatea a închiriat Arena Naţională pentru 500 de mii de euro, bani care vor ajunge la bugetul primăriei. 

Încasări record la bugetul de stat

Este un eveniment de sporturi electronice cu cele mai mari premii din istorie, în valoare de 40 de milioane de dolari. Din această sumă, 16% va ajunge la bugetul de stat. 

Este o schimbare de ultim moment, pentru că iniţial campionatul era stabilit în Suedia, însă după o vizită a organizatorilor pe Arena Naţională, au decis ca destinaţie Capitala. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Tehnologie » Campionat internaţional de gaming la Bucureşti: Competiţia va aduce încasări record la buget