Antena Meniu Search
x

Video Science Fair: târg al micilor inventatori, organizat de elevi

Totul în jurul nostru merge parcă pe repede inainte, ceea ce poate fi, din multe puncte de vedere foarte bine. Evoluează lumea medicală, ceea ce ne bucură, accesul la informaţie este tot mai rapid, iar copiii zilelor noastre sunt, practic, tot mai creativi si mai inteligenti. Şi am găsit exemple tare interesante şi la Science Fair, un târg de ştiinţă la care au participat peste 150 de elevi de gimnaziu şi de liceu. Şi am mai găsit ceva acolo: oameni dragi nouă şi părinţi tare mândri.

de Redactia Observator

la 29.03.2024, 15:07

Vezi și

Zahărul creşte glicemia şi e nevoie de insulină pentru a o metaboliza. Aspect luat în calcul de Mara şi de Maria, care, la 15 şi respectiv 16 ani, exemplifică în faţa oamenilor mari funcţiile unui pancreas artificial.

Mara Morar: "În spatele meu se află un circuit electric care este legat de o pompă la două boluri. În unul este apă distilată, în unul este apă de la robinet. Am pus un senzor care arată tensiunea electrică. Apa distilată reprezintă sângele, iar apa de la robinet reprezintă insulina."

Maria Rădulescu: "Scopul acestui proiect este de a ajuta la crearea unui pancreas artificial care să ajute în chirurgie, în corpul uman."

Evenimentul a fost organizat în totalitate de către elevi şi a însemnat o muncă în echipă de câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Tehnologie » Science Fair: târg al micilor inventatori, organizat de elevi