Antena Meniu Search
x

WhatsApp primește în Irlanda o amendă-record de 225 de milioane de euro cu privire la protecţia datelor

Comisia irlandeză a Protecţiei Datelor (DPC) amendează Whatsapp cu 225 de milioane de euro - o amendă-record, cea mai mare din istoria instituţiei şi a doua cea mai mare aplicată vreodată în UE în domeniul protecţiei datelor - şi cere serviciului de mesagerie să-şi revizuiască metoda de prelucrarea datelor.

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 15:25

Logo Whatsapp
WhatsApp primește în Irlanda o amendă-record de 225 de milioane de euro - Profimedia

Comisia europeană de Protecţia Datelor acuză mesageria de faptul că transmite datele utilizatorilor altor servicii ale grupului Facebook - fără acordul acestora. Această decizie are loc în urma unei anchete de trei ani a autorităţii irlandeze.

Whatsapp contestă amenda

DPC a examinat în această anchetă conformarea Whatsapp Irlanda faţă de RGPD, noile reguli europene de prelucrare a datelor, care intrat în vigoare în 2016.

Whatsapp a anunţat deja că va contesta această amendă, potrivit news.ro, pe care o consideră ”disproporţionată”, potrivit serviciului grupului Facebook, care preconizează să facă apel împotriva acestei decizii în Irlanda sau în mod direct, la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE). Întreprinderea a instituit un fond de provizinare în valoare de 77,5 milioane de euro, în anticiparea amenzii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » WhatsApp primește în Irlanda o amendă-record de 225 de milioane de euro cu privire la protecţia datelor