Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Youtube va afişa reclame chiar şi atunci când videoclipurile sunt puse pe pauză. Noua decizie controversată a Google

YouTube adaugă un nou spațiu pentru reclame, iar acum le afișează chiar și atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia, cel puțin controversată, a atras critici.

de Redactia Observator

la 20.09.2024 , 11:48

Youtube va afişa reclame chiar şi atunci când videoclipurie sunt puse pe pauză. Noua decizie controversată a Google Youtube va afişa reclame chiar şi atunci când videoclipurie sunt puse pe pauză. Noua decizie controversată a Google - Shutterstock

Google a lansat o nouă strategie pentru a valorifica timpul petrecut de utilizatori pe platforma YouTube, introducând reclame pe ecranele de pauză, scrie publicația de tehnologie Engadged.

Testele inițiale au început în 2023 cu un relativ grup mic de agenți de publicitate, iar în aprilie 2024, directorul de afaceri al Google, Phillip Schindler, a anunțat că ideea a fost bine primită de către agențiile de publicitate.

Utilizatorii YouTube nu sunt la fel de mulțumiți

Articolul continuă după reclamă

Pe Reddit au apărut deja capturi de ecran în care pot fi văzute noile reclame afișate pe ecranele de pauză, ceea ce a generat un val de critici din partea comunității din mediul online.

Reclamele nu sunt limitate la versiunea desktop, ci sunt prezente și pe aplicația mobilă YouTube. Acest tip de publicitate nu este o idee nouă, fiind deja folosit de alte servicii de streaming, cum ar fi DirecTV și Hulu, pe abonamentele de nivel inferior, iar exemplele nu se opresc aici.

Este important de menționat că această nouă măsură se aplică pe abonamentele YouTube gratuite.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Tehnologie » Youtube va afişa reclame chiar şi atunci când videoclipurile sunt puse pe pauză. Noua decizie controversată a Google