Antena Meniu Search
x

Video 40 de oameni salvaţi într-o singură zi, după ce au urcat nepregătiţi pe munte. Sfaturi pentru a avea o drumeţie fără probleme

Mulţi turişti, îmbiaţi de vara târzie, au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor după ce s-au accidentat pe traseele turistice. Aşadar, salvatorii montani au avut zeci de intervenții în acest weekend.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 25.09.2023, 09:45

Vezi și

O turistă a fost salvată cu elicopterul din zona vârfului Retezat după ce s-a accidentat grav la un picior. Femeia nici nu era echipată corespunzător pentru un astfel de traseu. Avea în picioare espadrile din pânză, de mers prin oraș.

Ce trebuie să reţină turiştii

Echipamentul necorespunzător este, de altfel, printre principalele cauze care duc la accidente. Într-o singură zi, aproximativ 40 de oameni au fost salvați de pe munte. Pentru că vremea se schimbă brusc pe creste, e important să verificăm prognoza meteo înainte de a porni la drum, ne sfătuiesc salvamontiștii.

De asemenea, să adunăm informații despre trasee, să alegem unul care să corespundă experienței și pregătirii noastre fizice, să nu plecăm singuri la drum și nici să nu ne abatem de la traseele marcate și, foarte important, să avem haine și încălțăminte adecvate pentru o drumeție pe munte. Iar 112 rămâne numărul unde cerem ajutor salvamontiștilor în cazul unui accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » 40 de oameni salvaţi într-o singură zi, după ce au urcat nepregătiţi pe munte. Sfaturi pentru a avea o drumeţie fără probleme