Antena Meniu Search
x

Video A plătit 2000 de lei avansul pentru vacanţă, dar a pierdut toţi banii. Din ce ţară erau de fapt pozele din anunţ

Își scot la închiriat pe internet vile și apartamente fictive. Este povestea mai multor așa-ziși proprietari care profită de perioada sărbătorilor pentru a câștiga de pe urma întârziaţilor care nu au apucat să-şi organizeze vacanţele. "Fură" pozele altor unități de cazare și publică anunțul ideal. Pentru turiști, însă, surpriza vine abia când se apropie zilele libere. Atunci află că vilele nu există în realitate şi că au şi pierdut avansul.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.04.2022, 20:14

Vezi și

Robert a sperat să îşi petreacă sărbătorile alături de prietenii săi, undeva la munte.

Robert, păgubit: Ne-am hotărât toţi să plătim avansul. Proprietarul era foarte deschis, povestea, spunea că ne aşteaptă. A doua zi când ne pregăteam să facem bagajul şi să plecăm. Am tot sunat, am tot sunat. Omul nu mai răspundea la telefon.

Vacanţa pe care au planificat-o săptămâni la rând a dispărut rapid, la fel şi avansul de aproape două mii de lei.

Robert, păgubit: Am găsit imaginile la un complex de pensiuni din Georgia.

Pe acelaşi subiect

Nu sunt singurii căzuţi într-o astfel de capcană

Bucuroşi că au găsit preţuri mici, pe ultima sută de metri, mulţi nu mai verifică aşa cum ar trebui aşa-zisa gazdă. Acceptă să-i creadă pe proprietari pe cuvânt, fără să mai încheie vreun contract.

Daniel Manolache, avocat: Un contract care poate să ne garanteze că el îşi va executa obligaţia. Ar putea să conţină o clauză prin care cel care urmează să închirieze bunul se obligă să ne plătească, în cazul în care nu îşi va îndeplini obligaţia, o sumă de bani pe care o fixăm de comun acord.

Contractul nu e singura variantă pentru a ne asigura liniştea unei mult dorite vacanţe.

Bogdan Ghebaur, Poliția Română: Putem să verificăm și fotografiile în spațiul virtual, dacă aparțin vilei respective. Dacă ni se solicită un avans să evităm să trimitem o sumă mare de bani. Să plătim, de preferat, în momentul în care ne și deplasăm la locație.

Recomandarea agenţiilor de turism

Patronatele din turism recomandă, însă, varianta clasică - cea a hotelurilor.

Dumitru Luca, Asociația Agențiilor de Turism: Atunci când vânezi chilipiruri trebuie să îți asumi niște riscuri. Puține dintre acestea sunt autorizate să facă așa ceva, iar dacă nu sunt autorizate, riscul este foarte mare. Variantele alternative sunt structurile mari de tip hotelier

Specialiștii spun, de altfel, că o variantă care ne-ar putea oferi siguranță este rezervarea prin intermediul unei agenții de turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » A plătit 2000 de lei avansul pentru vacanţă, dar a pierdut toţi banii. Din ce ţară erau de fapt pozele din anunţ