Antena Meniu Search
x

Video Zborurile private, afacere profitabilă în timpul pandemiei. Cum au prins românii cu bani gustul avioanelor particulare

În pademie, pe cât de mult scădea numărul de zboruri comerciale de pe aeroportul Otopeni, pe atât de mult creştea numărul celor private de pe aeroportul Băneasa. Pe scurt, românii cu bani au călătorit şi în plină pandemie, când restricţiile au ţinut la sol aeronavele mari. Se pare că restricţiile din aviaţie au condus la cea mai bună perioadă a avioanelor private. Cei care îşi permit să dea mii de euro pe o călătorie cu avionul nu sunt deloc puţini, spun cei din industrie. 

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 06.04.2022, 14:01

Vezi și

În pandemie, mulţi români cu bani au prins pentru prima dată gustul avioanelor private. La începutul pandemiei, din cauza resticţiilor şi al numărului mic de zboruri disponibile, mulţi au fost nevoiţi să apeleze la un astfel de serviciu. Ulterior, încântaţi de experienţă, numărul solicitărilor a fost tot mai mare.

Alexandru Geica, director şcoală de zbor: Da, s-a triplat numărul pasagerilor în perioada de restricţiilor de circulaţie, ele nefiind restricţionate. S-a resimţit ca număr. 

Clientul acestor zboruri sunt în principiu oamenii ocupaţi, care vor să fie rapizi şi eficienţi şi pentru care timpul înseamnă bani.

Alexandru Geica, director şcoală de zbor: Cele mai solicitate destinaţii sunt destinaţiile în care nu există alternativă, nu există zboruri comerciale. Spre exemplu, dacă vrei să zbori de la Timişoara la Suceava. În mod normal trebuie să vii la Bucureşti, stai o noapte, iei alt avion sau să conduci ore întregi. Omul nu îşi pemrite să stea 4 zile pe acolo când poate să îşi ia un avion privat şi să se întoarcă în aceeaşi zi. Se întâmplă şi de pe o oră pe alta. Au fost cazuri când ne-au sunat că într-o oră sunt la aeroport. Mergem. 

Cât costă un zbor cu avionul privat

Lucian Traşcă - pilot zboruri private: De regulă nu au multe întrebări de pus. Poate anul de fabricaţie al aeronavei şi echipajul. În general sunt foarte cuminţi la ei în spate. Deschid un laptop sau o tabletă şi îşi văd de treabă. Sau, de ce nu, beau un pahar de şampanie, că se poate.. Italia, Turcia, Croaţia, Grecia. Peste tot prin împrejurimi, fără excepţii. 

Evident, confortul are şi un preţ...

Alexandra Marin - reporter Observator: Costurile zborurilor private diferă în funcţie de distanţă, dar şi de aeronavă. Pentru un avion de 6 locuri, costurile sunt de 800 de euro pe ora de zbor, la care se adaugă taxele de aeroport şi, dacă este cazul, cazarea şi diurna pilotului. 

În medie, zborurile de business au 3 pasageri, iar pentru vacanţă, solicitările sunt pentru cupluri sau familii cu copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Zborurile private, afacere profitabilă în timpul pandemiei. Cum au prins românii cu bani gustul avioanelor particulare