Video Activităţi de încercat la munte cu familia, în minivacanţa de 1 Mai. Preţurile care îi aşteaptă pe turiştii pasionaţi de aventură
Pregătirile pentru minivacanța de 1 Mai sunt pe final pentru turiștii care o vor petrece la munte. Cei care își doresc să fie activi au de unde alege: de la parcurile de aventură, la plimbări cu biciclete clasice sau electrice. Să nu uităm de echitație, escaladă sau drumeție.
Însă e mai distractiv pe cablurile metalice întinse între copaci, spun pasionaţii. Iar parcul de aventură, unul din cele mai mari din România, este motivul pentru care, an de an, de 1 Mai, mii de turiști ajung la Brașov.
Vlad Nimăt, manager parc: Programul începe de la ora 10.00, la ora 19.00. Tarifele sunt neschimbate de anul trecut: 80 de lei pentru copiii între 4 şi 11 ani, 90 de lei pentru cei cu 12 ani împliniţi. Mănuşile au rămas la fel, 15 lei.
Iar în apropiere de Braşov, pe dealul Bunloc, este una din cele mai bune zone de dat cu parapanta. Un zbor, alături de un pilot certificat, costă 350 de lei. Însă variante de distracţie sunt multe. O partidă de echitaţie poate fi în egală măsură o idee bună ptentru vacanţa de 1 Mai, aici, în apropiere de Poiana Brașov. O jumătate de oră costă 100 de lei.
Munții Postăvarul și Piatra Mare te îmbie şi ei la mișcare în mijlocul naturii. Astfel că, în zonă, închirierile de biciclete au devenit o afacere înfloritoare.
Adriana Crizbășan, reprezentant centru de închirieri: Avem bicliclete mountain bike Kp M. Avem 3 variante de preţ: 1h-15 roni, 5h-60 de roni şi o zi întreagă/100 de roni.
O afacere nu tocmai înfloritoare
Nu la fel de bogată e, însă, oferta de agrement. Turiştii încă aşteaptă finalizarea unui centru cu bazine de înot, saune, grotă rece și săli de fitness. Lucrările la Centrul de agrement și SPA din Predeal ar fi trebuit să dureze un an și jumătate şi să se încheie în luna noiembrie a anului 2015. Sunt aproape opt ani de atunci şi șantierul este în continuare...închis. Costul total al proiectului a fost de aproximativ 40 de milioane de lei, din care jumătate a fost o finanțare din fonduri europene, bani care au fost însă pierduţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰