Antena Meniu Search
x

Video Antalya ademenește românii cu oferte de nerefuzat. Cât costă un sejur all inclusive de cinci zile

Peisaje de vis, golf, istorie şi bazaruri colorate. Antalya ademeneşte turiştii cu de toate chiar şi în extrasezon. În fiecare an, 500.000 de români aleg Turcia ca destinaţie de vacanţă

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.03.2023, 20:07

Vezi și

E sezon şi în extrasezon în Antalya. Plajele rămân chiar şi acum principala atracţie.

Clara Mihociu, reporter Observator: Chiar şi acum, în extrasezon, temperatura apei este de aproape 20 de grade Celsius. Este, practic, mai caldă apa decât este temperatura de afară. Pe timpul verii, însă, este cu mult mai bine de atât. În zilele frumoase, temperatura apei depăşeşte 25 de grade Celsius, iar afară rar plouă.

Un zbor din România în Antalya durează mai puțin de două ore

Paradisul e la nici două ore de Bucureşti cu avionul. Şi, chiar şi când soarele nu se arată dintre nori, o plimbare cu barca pe Mediterană are un farmec greu de egalat. De la apă, la iarbă verde. În timpul sejurului poţi avea parte de experienţe originale. Antalya devine o destinaţie tot mai căutată pentru iubitorii golfului. Cele mai multe terenuri sunt in Belek.

Pe acelaşi subiect

Senol Bay, instructor golf: Avem turişti din Germania, japonezi, coreeni, nemţi, ştiţi. De asemenea, chinezi. Ştiţi, din toate colţurile lumii. Chiar am un "învăţăcel" din România.

Barbara Eisner, turistă: Sunt o jucătoare profesionistă de golf şi este important pentru mine să mă antrenez aici. Suntem din Germania, acasă avem vreme rece, avem zăpadă, iar aici de obicei este o vreme bună.

Iubitorii de istorie au de unde alege. Regiunea e renumită pentru situri arheologice și muzee ce merită vizitate.

Clara Mihociu, reporter Observator: În zilele în care vremea poate nu este prietenoasă, găsiţi suficiente lucruri de făcut şi la interior. Sunt mai multe muzee ce pot fi vizitate în Antalya. Acesta este Muzeul de Arheologie. Cinci euro costă biletul pentru un adult şi la jumătate de preţ este pentru un copil.

Oraşul Perga este o bijuterie: un muzeu în aer liber întins pe 15 kilometri. Iar vizita la bazarul plin de culoare şi viaţă din Kaleici este obligatorie. 

Cât costă un sejur all inclusive în Antalya

Preţurile pentru un sejur all inclusive de cinci zile în această perioadă la un hotel de 3 sau 4 stele pentru două persoane pleacă de la 400 de euro şi includ şi zborul. La mijlocul lunii aprilie, când începe sezonul în Turcia, depăşesc 500 de euro, pentru ca în plină vară sunt de la 700 de euro în sus. în funcţie de cât de devreme faci rezervările. La cinci stele, preţurile sar de 5.000 de euro în sezon, iar acum sunt doar puţin mai ieftine. 

Turcia este în top trei destinaţii de vacanţă preferate de noi. Anul trecut, aproximativ 500.000 de români şi-au petrecut vacanţa de vară în staţiunile turistice din Turcia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Antalya ademenește românii cu oferte de nerefuzat. Cât costă un sejur all inclusive de cinci zile