Antena Meniu Search
x

Video Curse charter din Constanța în Antalya, o nouă palmă pentru turismul românesc: Cu 400 de euro, un român stă şapte nopţi la all inclusive în Turcia

Habar nu avem cum va fi sezonul ăsta pe plajele româneşti, dar ne grăbim să exportăm turişti din Constanţa în Antalya. Cursele charter încep din luna mai şi par încă un glonţ tras în piciorul turismului românesc.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 19:45

Vezi și

Cu o lună şi jumătate înainte de deschiderea oficială a sezonului, plajele de la noi sunt încă pline de tranşee. Nu ştim dacă vom găsi pe nisip şezlonguri, umbrele şi toalete, pentru că operatorii din turism nu mai au timp să îşi obţină avizele necesare. Cât despre o strategie de promovare a litoralului românesc nici nu poate fi vorba, dacă nu ne facem timp să participăm măcar la marile târguri de turism europene. 

O nouă palmă pentru turismul de pe litoral

Primele vacanțe din Constanța către Antalya încep în luna mai. Noi zboruri vor fi operate de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu

400 de euro de persoană, pentru şapte nopţi de cazare în Antalya, la all inclusive. Aşa sună oferta, valabilă de la finalul lunii mai şi până la jumătatea lui septembrie. Şi da, constănţenii sunt probabil sătui de marea de acasă, aşa că o logică în introducerea unor chartere spre Antalya există. În 2022, aproape 250 de mii de români şi-au petrecut vacanţele în celebra provincie turcească. Demersul actual nu are cum să nu lovească, însă, în şi-aşa greu încercatul turism românesc. De ani de zile pierdem lupta cu vecinii bulgari. Mai nou, organizăm zboruri charter spre Turcia.

Pe acelaşi subiect

Mihai Lupu - președinte CJC: Sigur că un element esenţial, pentru noi, Constanţa, înseamnă transportul. Şi mai ales cel mai facil transport este transportul aero. Infrastructura noastră încă nu face faţă pentru transportul rutier.

Numai că pe aeroportul internaţional Constanţa nu aterizează decât două curse internaţionale: Istanbul şi Luton, Londra. Şi o singură cursă care aduce turişti, în sezon, din Israel. Aşa că nu ne rămâne decât să privim anunţul de azi drept un prim pas pe calea cea bună.

Mihai Lupu - președinte CJC: Zona aceasta care are un potenţial fantastic nu este pusă în valoare suficient, de ce? Pentru că nu am armonizat o relaţie în mediul economic. Noi autoritățile publice nu am facut suficient si nu e timpul trecut sa facem lucruri impreuna

 Alin Burcea - manager agenție turism: Asta trebuie să facem, să încercăm să aducem turişti străini pentru că numărul turiştilor români care vin pe litoral de 10 ani este între 1,3 şi 1,4 milioane. Adică ei sunt constanţi. Nu mai cresc.

Corina Martin, manager agenţie de turism: Criticăm absenţa bugetelor de promovare, nu putem compara 3 mil de euro maxim cat a avut vreodata min turismului intr-un an cu 35 de mil de euro pe care le are bulgaria, cu 50 mil de euro Grecia si Turcia

Reporter-Cristian Bărhălescu, vicepreședinte ANAT Sud-Est:- Vi se pare că ministerul se străduieşte să aducă turişti în România?

- Atâta timp cât a lipsit de la târgul de la Berlin, care este cel mai mare târg pentru clienţi direcţi.

Anii trecuţi am reuşit să ne dăm singuri cu stângul în dreptul şi pe plan local, explică unul dintre cei mai vechi oameni din turism.

Corina Martin, manager agenţie de turism: Absenţa evenimentelor anul trecut, taxa de parcare introdusa nejustificat de mare, au fost 2 dintre elementele care au dus la o cădere a stațiunii Mamaia

Şi nu sunt semne bune nici pentru sezonul acesta. 200 de contracte de închiriere a sectoarelor de plajă au expirat, iar administratorii sunt legaţi de mâini. Sunt mari șansele ca turiștii să nu găsească în sezon șezlonguri pe nisip, să meargă kilometri de la cearşaf până la cel mai apropiat beach-bar sau până la o toaletă. Operatorii din turism se plâng că nu mai au timp să obțină toate avizele necesare.

Corina Martin, manager agenţie de turism: Evident turiştii vor fi nemultumiţi. Nimeni nu va investi serios, nu va amenaja un beach-bar pe plajă - costurile lui sunt in jur de 50 de mii de euro - ca apoi dupa 1 an sa demoleze ca se incheie contractul.

Aşteptăm peste un milion de turişti la mare în acest sezon. Dar dacă nu ne trezim mai repede, oamenii vor veni, vor vedea şi vor pleca mai repede decât plănuiau. În zbor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Curse charter din Constanța în Antalya, o nouă palmă pentru turismul românesc: Cu 400 de euro, un român stă şapte nopţi la all inclusive în Turcia