Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe mai scumpe din 2023. Sfaturile specialiştilor pentru a plăti mai puţin pe o vacanţă în Antalya, destinaţia de vacanţă preferată a românilor

Antalya, destinaţia de vacanţă preferată de mii de familii din România, va fi mai scumpă de la anul. Pe fondul inflaţiei de neoprit, hotelierii anunţă majorări de preţuri cuprinse între 15 şi 30%. Singura cale de a plăti mai puţin sunt rezervările de tip early booking, ne sfătuiesc agenţii de turism. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 06.11.2022, 20:18

Vezi și

Belek. Una dintre cele mai luxoase staţiuni turceşti de la Marea Mediterană a devenit preferata multor turişti de la noi din ţară. În jur de 250.000 de români şi-au petrecut vacanţele în regiunea Antalya în 2022. Şi este clar de ce. Aici li se oferă totul, spune Adriana, o româncă din Craiova pe care am întâlnit-o, împreună cu cei doi copii ai săi, într-un hotel de cinci stele.

Turistă româncă: Căutam un loc cald. Este mai cald decât mă aşteptam. E perfect pentru familii şi pentru copii. Aici sunt specializaţi în astfel de resorturi care oferă multe activităţi pentru copii şi e super pentru părinţi. 

Şi străinii sunt la fel de impresionaţi.

Turistă: Am un băieţel şi, desigur, locul de joacă, plaja. Piscinele, aqua-park-ul. 

Pe acelaşi subiect

Cei mai mulţi vin aici din Germania, Marea Britanie şi ţările nordice. 

Discuţie reporter - turist străin:

E fantastic. Nu aş schimba nimic, serios. E grozav şi pentru copii, de asemenea. 

A costat mult?

Nu chiar, nu cred. Nu comparativ cu alte locuri.

Turistă: Sigur, totul devine din ce în ce mai scump. Puteţi observa preţurile. Dar avem un copil şi îşi doreşte să exploreze, să vadă ceva diferit, deci pentru o săptămână e ok. 

Greta Neagu, reporter Observator: Fiecare resort din Antalya e ca un orăşel aflat în alt orăşel. De exemplu, în acest complex de 2.200 de hectare trebuie să luăm trenul sau o barcă pentru a putea ajunge la mare. 

Cine nu îşi rezervă acum vacanţa, va plăti mai mult de la anul

Într-un astfel de resort, un sejur de o săptămână pentru doi adulţi şi doi copii variază între 3.200 de euro şi 8.000 de euro, în funcţie de perioada aleasă şi de hotel. Familiile cu un singur copil plătesc între 3.000 şi 7.000 de euro, iar cuplurile fără copii găsesc pachete pentru 7 nopţi de la puţin peste 2.000 de euro. Cine nu îşi rezervă de acum vacanţa, va plăti mai mult de la anul. 

Murat Samur, manager de vânzări: Dacă românii vor să vină în Turcia, trebuie să facă o rezervare în perioada de "early booking". Pentru că acum avem un discount special. 

Alin Burcea, proprietarul unei agenţii de turism: Marea majoritate cresc între 15 şi 20% în 2023 faţă de 2020. Media de discount e de 30%. Acum, dacă îţi iei pentru anul următor. 

La început de noiembrie, resorturile din Antalya au un grad de ocupare cuprins între 70 şi 90%. 10% din turiştii care ajung aici într-un an sunt români. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Vacanţe mai scumpe din 2023. Sfaturile specialiştilor pentru a plăti mai puţin pe o vacanţă în Antalya, destinaţia de vacanţă preferată a românilor