Antena Meniu Search
x

Video Au dat canicula din orașe pe răcoarea de pe Transalpina: "Temperaturile sunt caniculare şi aici e un refugiu perfect"

Au dat căldura din oraşe pe răcoarea muntelui. Cine a ajuns, astăzi, pe Transalpina nu a simţit că e vară în calendar. Temperatura a coborât chiar şi până la zece grade, iar cojoacele ciobanilor le-au ţinut de cald drumeţilor. Priveliştea de la peste 2.000 de metri altitudine i-a fascinat pe turiştii care au roit pe cel mai înalt drum din România.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 21:38

Vezi și

A fost un du-te - vino continuu pe Transalpina. Pe lângă peisajele de vis, mulţi turişti au căutat pe culmile munţilor şi un refugiu din calea căldurii din oraş.

"Mai avem de prins câteva cadre frumoase. Sper să ţină vremea cu noi."

"Dacă era doar soare cred că nu priveam cadrul acesta, cu norii, aburul ieşind din munte e absolut super."

Turistă: "Chiar răcoarea o căutam pentru că, mai jos, la şes, de unde vin eu, temperaturile sunt caniculare şi atunci aici e un refugiu perfect."

Pe acelaşi subiect

O atracție la înălțime

Diana Speretoiu, reporter Observator: "Cine a urcat astăzi pe cel mai înalt drum turistic din România n-a simţit că e vară. Aici, pe Transalpina, termometrele au arătat şi 10 grade. Asta în timp ce în oraşul Novaci, de exemplu, au fost şi 27."

Aşa că nu e de mirare că turiştii au îmbrăcat cojoacele ciobanilor, nu doar pentru a face un selfie, ci şi pentru a se încălzi.

Vizitatoare: "Am venit cu gândul să ne răcorim puţin. La noi e cam arşiţă."

Reporter: "Şi aici e atât de răcoare de e bun şi cojocul?"

Vizitatoare: "Da, da, ne-a prins bine, am făcut şi o fotografie şi e totul bine."

Reporter: "Prinde bine cojocul pe răcoarea asta?"

Vizitator: "Prinde, prinde foarte bine mai ales că eu sunt din neam de ciobani şi trezeşte nostalgii."

Şi nu doar cojoacele ciobanilor i-au încântat pe turişti. Popasurile de pe Transalpina şi-au aşteptat oaspeţii pe ritmuri de muzică populară. Transalpina trece prin patru judeţe şi atinge 2.145 de metri în Pasul Urdele. Şoseaua poate fi tranzitată doar pe timpul zilei şi cu cel mult 30 de kilometri pe oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Au dat canicula din orașe pe răcoarea de pe Transalpina: "Temperaturile sunt caniculare şi aici e un refugiu perfect"