Galerie foto Boeing 737, transformat în vilă de lux. Cum arată înăuntru şi cât costă o noapte de cazare în locaţia incredibilă din Bali
De la a zbura pentru o altă companie aeriană, la a fi reciclate pentru piese sau mutarea într-un șantier de aeronave, posibilitățile pentru aeronavele retrase sunt aparent nelimitate.
Unele aeronave au fost transformate în restaurante, muzee, cafenele și chiar locuri de petrecere. Dar acest avion privat transformat în vila de lux, situat pe un vârf de stâncă în apropiere de plaja Nyang-Nyang pe insula indoneziană Bali, poate fi una dintre cele mai frumoase transformări de aeronave până în prezent.
Cât costă o noapte de cazare
Fostă parte a flotei Mandala Airlines, acum defunctă, boeingul 737 retras a fost cumpărat de dezvoltatorul Felix Demin în 2021 și transportat la locația sa îndepărtată.
Dispunând de două dormitoare și o piscină, Private Jet Villa by Hanging Gardens, care se află la 150 de metri deasupra nivelului mării, este disponibilă pentru închiriere din aprilie, cu tarife nocturne începând de la aproximativ 7.000 de dolari.
Demin, de asemenea proprietarul lanțului hotelier Bubble Hotel Bali, spune că inițial s-a gândit să achiziționeze un avion privat pentru uz personal, dar a văzut rapid potențialul de a transforma aeronava în ceva cu adevărat special. "Chiar înainte de a-l cumpăra, m-am gândit că este posibil să-l transform într-un fel de obiect unic și am decis să mă concentrez pe crearea unei vile", spune el, potrivit CNN.
Cum a fost construită vila de lux
Denim s-a stabilit în cele din urmă pe un Boeing 737 care a fost cumpărat de un investitor indonezian și a fost de acord să-l cumpere. Cu toate acestea, transportul aeronavei de la locația sa din Bali la un vârf de stâncă, la câțiva kilometri distanță nu a fost o sarcină ușoară. "A trebuit să o luăm deoparte după ce ne-am consultat cu echipa Boeing", explică el. "Am slăbit 50.000 de șuruburi."
Potrivit lui Demin, care locuiește în Bali de aproximativ opt ani, întregul proces a durat aproximativ două luni de planificare, în timp ce transportul efectiv, care a implicat două macarale, o platformă uriașă, diverși specialiști și o escortă a poliției, a durat în total cinci zile. "Au fost cele mai nedormite cinci zile din viața mea", spune el, adăugând că o mare parte din operațiune a avut loc noaptea.
"Adevărul este că Bali are drumuri foarte înguste și o mulțime de fire care atârnă destul de jos", spune el. "Am avut un grup de oameni care au folosit echipamente speciale pentru a ridica firele mai sus, astfel încât avionul să nu le atingă în timpul transportului."
O experiență unică
"Vreau ca oamenii să experimenteze «efectul wow» din fiecare secundă de a fi în acest loc neobișnuit", spune el. Vila poate fi accesată printr-o scară care duce de-a lungul aripii până la intrarea principală.
În interior, există un living cu un bar, o canapea extensibilă și un portal de sticlă, precum și două dormitoare cu dulapuri walk-in. Cabina de pilotaj a fost transformată într-o baie mare, cu hublouri suplimentare adăugate, astfel încât cei din interior pot vedea "peste bord"
Proprietatea are, de asemenea, șezlonguri, o zonă de lounge în aer liber și o groapă de incendiu. "Totul a fost făcut cu unicul scop de a obține exact imaginea care a fost planificată inițial", adaugă Demin.
Vila-aeronavă a făcut senzație pe social media
Proiectul unic a atras multă atenție pe rețelele de socializare de când a fost prezentat pentru prima dată, ceea ce a dus la unele incidente destul de neobișnuite pe teren.
"Într-o zi am venit și am văzut un gard rupt și 150 de oameni stând în avionul nostru", spune Demin, înainte de a descrie cum o parapantă a sărit odată din aripa avionului.
În timp ce Demin subliniază că aeronava a trecut prin numeroase verificări de siguranță, poziția sa precară, precum și diferitele imagini împărtășite de influenceri care se plimbă de-a lungul aripii sau cu picioarele atârnate de ușa avionului au ridicat cu siguranță "sprâncenele" oamenilor.
Demin explică faptul că o barieră a fost instalată pe stâncă în scopuri de siguranță. Dar el spune că a avut probleme în a recruta pe cineva pentru a instala o barieră de sticlă pe o aripă poziționată peste o stâncă. "Problema majoră este bariera de sticlă de-a lungul conturului aripii în sine și de-a lungul conturului stâncii", spune el, admițând că "toată lumea se teme să o facă". "Sunt anumite dificultăți în acest sens, în special cu aripa. Dar o vom face oricum, de îndată ce vom găsi pe cineva care este suficient de curajos să pună în aplicare proiectul."
Când ar putea vizitatorii să se bucure de experienţa inedită
După ani de muncă minuțioasă la proiect, Demin așteaptă cu nerăbdare să primească, în cele din urmă, oaspeții la vila privată, care este în grafic pentru a-și deschide porțile în aprilie.
Vine la un an după ce un avion British Airways dezafectat a renăscut ca un spațiu unic de evenimente de închiriat cu sediul pe aeroportul privat Cotswold din Marea Britanie.
Între timp, Jumbo Stay Hotel, un fost Boeing 747 transformat în hotel, deschis în apropiere de Aeroportul Arlanda din Stockholm, Suedia, în 2009.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰