Meniu LIVE
Search
x

Bucate și meșteșuguri tradiționale pentru turiștii care călătoresc în inima Bucovinei, la Horodnicul de Jos

Veșnicia dar și frumusețea s-au născut la sat, iar dovada este o gospodărie tradițională din inima Bucovinei. În acest adevărat muzeu etnografic, oaspeții au parte de o incursiune în timp, unde pot cunoaște etapele de transformare a inului - de la plantă, la țesătură. Bineînțeles, după toată truda, gazdele le-au pregătit turiștilor și o masă plină cu bunătăți.

De Angela Bertea la 21.08.2022, 14:37
Vezi și

Angela Bertea, reporter Observator: "Toți cei care au vrut să descopere etapele prelucrării inului, de la plantă până la țesătură, au avut ocazia să vadă acest lucru aici în inima Bucovinei, la Horodnicul de Jos. Totul începe cu plantarea inului, în primăvară. Astăzi l-am recoltat din grădină, după care va fi pus în apă, la topit, aproximativ două săptămâni. Urmează apoi melițatul, după care inul va fi tors, iar după toarcere va fi țesut, ultima etapă înainte de a deveni pânză. După atâta muncă, oaspeții sunt invitați la masă, să se bucure de produse tradiționale făcut de gospodinele de aici din Horodnicul de Jos. Evenimentul este unul de socializare și își dorește să promoveze locurile mai puțin cunoscute din Bucovina, combinând astfel experiența gastronomică cu una culturală. Totodată, cei care ajung aici la Horodnicul de Jos pot să viziteze și întregul complex muzeal de aici."

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » Bucate și meșteșuguri tradiționale pentru turiștii care călătoresc în inima Bucovinei, la Horodnicul de Jos