Video Canionul Șapte Scări își redeschide porțile de mâine. Detaliul care îi nemulțumește pe mulți turiști: Zona este în lucrări de reamenajare
Canionul Șapte Scări îşi redeschide porţile. Anul acesta, însă, turiştii vor avea parte de o surpriză: versanţii au fost acoperiţi cu plase metalice, care vor preveni căderile de pietre. Urcarea va fi, prin urmare, mai sigură, însă nu la fel de fermecătoare. Mulţi susţin că lucrările au stricat peisajul.
Turiştii sunt aşteptaţi de mâine în Canionul Șapte Scări, una dintre cele mai pitoreşti destinaţii montane din Braşov.
Claudiu Loghin, reporter Observator: Canionul Șapte Scări este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice naturale din centrul țării. Apa pârâului şi ploaia au săpat între pereţii de stâncă o succesiune de cascade pe care turiştii le pot admira în toată frumuseţea lor.
Experienţa ar putea fi diferită însă anul acesta. Zona este în lucrări de reamenajare şi consolidare.
Claudiu Loghin, reporter Observator: Plasele de protecţie au fost fixate în pereţii de stâncă cu tije metalice groase. Plasele au fost montate pe pereţii canionului exact la intrarea din aval.
- A vrut să facă o poză și a căzut de pe munte. Un argeșean s-a prăbușit în gol pe Transfăgărăşan, în...
- Canionul Șapte Scări, deschis din nou pentru turişti, după ce în iulie a fost devastat de puhoaiele de apă
- Canionul Șapte Scări s-a redeschis pentru turiști. Distracție și peisaje de vis și la tirolienele din Masivul...
Constantin Secelean, administrator: Acestea sunt montate pe versantul din partea stângă cum se intră în canion. Au rol de a proteja versanţii împotriva dizlocărilor de roci, părţi de arbore care pot să cadă în canion.
Canionul Șapte Scări, o adevărată bijuterie a naturii
Lucările au ştirbit puţin din frumuseţea peisajului. O recunosc chiar şi administratorii.
Constantin Secelean, administrator: Peisajul este afectat în mică măsură, dar am pus accent mai mult pe siguranţa turiştilor.
Canionul Șapte Scări este o adevărată bijuterie a naturii care poate fi admirată pe parcursul unui traseu de patru kilometri. Urcarea începe la o oră de Drumul naţional 1 şi se face printr-un defileu, pe scări şi podeţe metalice. Destinaţia finală: masivul Piatra Mare. În această lună, canionul va fi deschis doar în weekend, iar din iunie în fiecare zi.
Iar peste o săptămână, turiştii se vor putea bucura nu numai de frumuseţea peisajului ci şi de adrenalină, pentru că se deschide reţeaua de tiroliene, un alt punct de atracţie care aduce mii de turişti în zonă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰