Video Cascada Bigăr, fascinantă și la un an după ce o parte din ea s-a rupt: "Păi nu a picat toată cascada ca să nu vină turiştii"
E cald, e vacanţă, aşa că vă propunem un loc de evadare cu renume peste hotare. Este vorba despre Cascada Bigăr. Cea mai celebră cădere de apă din România este încă un magnet pentru turişti. Şi chiar dacă acum un an o parte din ea s-a rupt, frumuseţea ei încă uimeşte vizitatorii. Oricât de impresionaţi aţi fi, noi vă sugerăm să nu vă opriţi aici. Exploraţi pe îndelete Valea Almăjului şi veţi descoperi locuri de poveste.
Ne aflăm la Cascada Bigăr, de pe valea Almăjului, în Parcul Naţional Cheile Nerei, una dintre cele mai spectaculoase destinaţii turistice din România.
Cascada Bigăr, fascinantă și la un an după ce o parte din ea s-a rupt
Turistă-reporter: Am auzit foarte multe despre cascadă şi a vrut să o vizităm şi noi.
- Ce o să le povesteşti prietenilor când ajungi în Gorj?
- Cascade din România, transformate în cortine de gheaţă. Feerie de iarnă: podoabele naturii taie răsuflarea...
- Cascada Bigăr are o soră mai mică în Parcul Naţional Porţile de Fier. Cum arată în plină iarnă cascada...
- Romsilva vine cu explicații după prăbuşirea Cascadei Bigăr: ”Se va regenera în timp”. De ce nu au fost...
- O să le zic să vină să vadă şi ei, categoric. E foarte frumoasă zona. E o zonă de munte şi e foarte frumos.
Căderi masive de apă, stânci, păduri seculare şi un aer proaspăt cum numai la munte găseşti. Sunt doar câteva dintre atracţiile locului.
Iar turiştii sunt întâmpinaţi aici nu numai de o natură aproape virgină, ci şi de localnici. Oamenii vând de la suveniruri până la produse alimentare tradiţionale şi dulciuri.
Comerciant: Siropuri. Siropuri de goji, de goji uscate, dulceaţă de goji, sirop de soc.
Angajaţii Parcului Naţional Cheile Nerei spun că, deşi anul trecut s-a prăbuşit parţial, cascada atrage în continuare turişti din toate colţurile ţării. Iar dacă unii dintre ei vin din zonă, alţii străbat sute de kilometri pentru a se bucura de peisaj.
Angajat: Păi nu a picat toată cascada ca să nu vină turiştii. Deci, e o bucăţică căzută din ea dar zona e foarte frumoasă, tuiriştii vin din ţară, autocare, vin şi copii. Uitaţi, excursii şcolare. Aici dacă vin se face un tur. Se fac morile de apă de la Rudăria, unde sunt 22 pe cursul apei şi unele din ele funcţioale.Ochiul Beiului, cascada Beuşniţa.deci sunt mai multe puncte turistice aici în zonă.
Într-adevăr, zona este splendindă, iar complexul de mori pe apă de pe Valea Rudăriei este un alt loc de neratat pentru cine vine prin aceste locuri.
Morile de apă de la Rudaria fac parte din cel mai mare complex de mori vechi de apă de la noi din ţară, dar şi din sud-estul Europei. Tot în apropiere poate fi vizitat şi lacul Ochiul Beiului, parcă rupt din poveşti, sau Cascada Beuşniţa, mai puţin celebră dar la fel de frumoasă ca Bigăr.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰