Antena Meniu Search
x

Video Bunătăţi tradiţionale la Târgul Meşterilor din Suceava. Producătorii locali au pus la bătaie bucate alese, pentru toate gusturile şi buzunarele

S-a dat zvon în ţară că, în acest weekend, pe plaiul bucovinean va fi mare sărbătoare. În curtea muzeului satului din Suceava zeci de meşteri populari şi-au etalat produsele atent meşteşugite. Caricaturi cioplite în lemn, toiege cu cap de lup, dar şi veşminte lucrate cu măiestrie, vor putea fi admirate sau cumpărate de cei care apreciază arta tradiţională. Iar pentru pofticioşi, producătorii locali pun la bătaie bunătăţi alese, pentru toate gusturile şi buzunarele. 

de Angela Bertea

la 29.07.2023, 10:18

Vezi și

Dis de dimineaţă, în muzeul satului bucovinean din Suceava s-a auzit strigarea: ,,Lume, lume...hai la târg! Iar pentru că şi noi am fost curioşi, am decis să facem un mic popas. Aici l-am întâlnit pe domnul Toader Ignătescu, un sculptor pasionat, care lucra de zor la schiţa sa. 

Toader Ignătescu: E o parodie, după cum se văd şi lucrările care sunt deja expuse. Masca la mine reprezintă stări de spirit, atitudini civice, frânturi din viaţă...

Creaţii desprinse din basmele populare, expuse pentru turişti

Nostalgia copilăriei ne-a făcut să ne oprim şi la un stand de păpuşi tradiţionale. Cu rochiţe roz, blonde sau împodobite cu funde roşii, creaţiile parcă desprinse din basmele populare stau expuse pentru zecile de turişti.

Meşteşugar: Dar fără fundă nu sunt întrebate! Am avut şi fără fundă şi au zis: Dar nu, că eu pe o iau pe asta că cealaltă n-are fundă. 

Anul acesta, pasionaţii de gastonomie au fost poftiţi să se întreacă în reţete în cadrul concursului "SĂRU' MÂNA PENTRU MASĂ!", jurizat de un invitat de seamă, Chef Cătălin Scărlătescu. Proba de ieri a avut ca vedetă în farfurie: sfecla. 

Cheful nu a venit la târg doar în calitate de jurat

Cătălin Scărlătescu: Deci din 10 am rămas cu două, pentru că celelalte au fost mai mult sau mai puţin , foarte interesante. Ce vreau să vă spun este că una dintre farfurii este incredibil de autentică. Vă spun sincer, dacă aveam şapte farfurii, şapte locuri întâi dădeam. 

Însă cheful nu a venit la târg doar în calitate de jurat. Acesta a pregătit pentru vizitatorii pofticioşi unele dintre cele mai celebre reteţe ale sale.

Cătălin Scărlătescu: Anul ăsta facem mici, dar micii noştri. Avem sarmale, avem tochitură, om face şi nişte cârnaţi, ceva ce se mănâncă pe aici. 

Cine vrea să se bucure în continuare de târgul meşterilor populari o poate face până mâine seară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Bunătăţi tradiţionale la Târgul Meşterilor din Suceava. Producătorii locali au pus la bătaie bucate alese, pentru toate gusturile şi buzunarele