Antena Meniu Search
x

Video Cât costă o vizită la Petra, "împărăţia de piatră" din Iordania. E una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne

Petra sau splendoarea în piatră roşiatică este una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne! Opt mii de ani au trecut peste sculpturile grandioase, cioplite în munţi, care te fac să crezi că păşeşti mai degrabă pe Marte decât pe Pământ. 

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 01.04.2024, 21:58

Vezi și

Oraşul săpat în piatră roz în urmă cu mii de ani este vizitat de milioane de turişti anual. Călătoria îţi încântă deopotrivă ochii şi sufletul. 

Petra, călătorie în împărăţia de piatră

"Piele de găină. Aşa se poate descrie sentimentul când ajungi la Petra, una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne. Este în patrimoniul UNESCO şi este la fel de recunoscută precum muntele Machu Picchu sau Marele Zid Chinezesc", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Drumul prin canioane este un tărâm al liniştii. Se aud din când în când exclamaţiile turiştilor sau poveştile ghizilor. Mulţi turişti şi-au amânat însă vizita la Petra. Sunt neliniştiţi de războiul de la graniţă.

Pe acelaşi subiect

"În Petra suntem deschişi de când războiul a început. Este o percepţie greşită, mai ales în Europa, că întreaga regiune este afectată de război. Nu, nu este adevărat. Iordania oferă unele dintre cele mai bune şi sigure locaţii de vizitat", spune Faris al Brizat, comisar de turism regiunea Petra.

În capitala Iordaniei, sunt alte comori care aşteaptă să fie descoperite. "Vechi, dar şi nou. Aşa arată o vizită la cetatea Ammanului, citadela aşa cum este numită de cei mai mulţi dintre Iordanieni. Este unul dintre simbolurile cele mai de preţ ale Regatului Haşemit al Iordaniei, iar interesant este că deşi aici arheologii lucrează din anul 1920 şi acum o parte mare din cetate este neexcavată", adaugă Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

"Cel mai mult în Iordania şi în special în Amman m-a impresionat partea de privelişte, toate colinele prin care am trecut, arhitectura şi în special istoria", mărturiseşte un turist.

La doar 45 de minute de mers cu maşina, răsare oraşul în care s-au contopit marile civilizaţii ale lumii. În Jerash, împăratul Traian a construit drumuri care au dus la înflorirea fără precedent a regiunii.

Cât costă o vacanţă în Iordania

Un circuit în Iordania îţi va dezvălui o lume plină de mister şi istorie. Pachetul, care porneşte de la 1.300 de euro, include asistenţă în limba română, transport, cazare şi excursiile la obiective, cu autocar şi ghid local. Alte activităţi la alegere pot fi safari în deşert, snorkelling în Marea Roşie sau o sesiune de spa la Marea Moartă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 7 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Cât costă o vizită la Petra, "împărăţia de piatră" din Iordania. E una dintre cele şapte minuni ale lumii moderne