Antena Meniu Search
x

Video Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Incredibilul oraș antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani atrage anual milioane de turiști 

Cu temple vechi de mii de ani, dar şi peisaje deprinse parcă din filmele SF, Iordania este un tărâm care fascinează. Iar Petra este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Incredibilul oraș antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani este cel mai popular obiectiv turistic din Iordania şi atrage anual milioane de turiști. 

Eduard Marin
de Eduard Marin

la 23.02.2023, 20:22

Vezi și

Întregul oraş de culoare trandafirie din Petra are un farmec aparte care atrage şi încântă pe oricine vine aici. Petra a fost descoperită de către un explorator elvețian în anul 1812 şi, de atunci, a fascinat o lume întreagă. 

Eduard Marin, reporter Observator: Traseul către Trezoreria din Petra porneşte chiar din acest punct, de unde vom avea de parcurs 2 kilometri printre coloanele săpate în stâncă. 

Drumul te poartă înapoi în timp, spre inima oraşului antic. Iar punctul central este chiar Tezaurul, o adevarată comoară arhitecturală, construită direct în stancă. 

Beduin: Bine aţi venit în Petra! Suntem încântaţi să vă avem aici.   

Pe acelaşi subiect

Turistă: Drumul pana la Trezorerie, aici unde ne aflăm, mi se pare unul accesibil pentru absolut toată lumea. Dacă vrei sa mergi până în capăt, nu este atât de uşor.

Reporter: Este o locaţie instagramabilă?

Turistă: Categoric este o locaţie instagramabilă, de aceea sunt cozi la făcut poze peste tot şi este plin de oameni.

În 1985, Petra a fost inclusă pe lista monumentelor universale UNESCO şi a fost descrisă drept "una dintre cele mai preţioase moşteniri culturale ale omenirii"

Eduard Marin, reporter Observator: Dar, pe timpul nopţii, totul se transformă. Sutele de lampioane aprinse, led-urile amplasate special pe trezorerie şi lumina stelelor creează o atmosferă cu totul unică. 

"Recomand acest loc atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, pentru că este total diferit. Şi atmosfera pe care o simţi pe timp de noapte este unică", povesteşte o turistă. 

Turistă: Este superb, este un loc magic şi ziua şi noaptea. Am fost aseară şi a fost superb. Este ceva ireal, efectiv. Mi s-a făcut pielea de găină când am umblat prin canion, printre lampioane. Superb. 

Atmosfera de la Petra este una care te face să crezi că timpul s-a oprit in loc şi să îţi doreşti să te întorci aici cât mai curând. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 16 voturi
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii. Incredibilul oraș antic sculptat în stâncă trandafirie acum 2.000 de ani atrage anual milioane de turiști