Video Cât costă vacanţa cu rulota în Grecia. Preţul plătit de o familie cu doi copii, la un sejur de 8 zile
Trendul vacanţelor cu rulota ia amploare. De 1 Mai şi Paşte, companiile de închirieri mai au puţine maşini disponibile. Astfel de călătorii, în care turiştii sunt în mijlocul naturii fără să sacrifice confortul sunt tot mai căutate, inclusiv pentru sejururi în străinătate.
Oana Teşoi a făcut o pasiune pentru călătoriile cu rulota. Ca ea sunt mulţi români care descoperă avantajele vacanţelor cu dormitor la purtător. Cei care le închiriază au parte de facilităţi ca la hotel, dar se simt ca într-o cameră în aer liber - au televizor, aragaz, cuptor cu microunde, fotolii, hamace, mese, scaune în mijlocul naturii.
În vacanţă cu autorulota
"În momentul în care alegi perioada de vacanţă şi vacanţa, alegi să ieşi din zona de confort convenţional. Vrei să-ţi alegi tu locaţia, să stai cât vrei, să plăteşti cât vrei şi dacă plouă să poţi să te urci la volan şi să te duci după soare. Avem toate formele de relief şi absolut toate condiţiile similare cu cele din Occident pentru a merge în vacanţă cu autorulota la noi în ţară", spune Oana Teşoi, proprietară autorulote.
În România sunt peste 100 de campinguri omologate de Ministerul Turismului, iar tarifele sunt mai mici decât în Occident, conform unui site de specialitate. În perioada aceasta, încep de la 65 de lei pe noapte. Multe campinguri se vor umple de Paşte şi 1 Mai. Agenţiile de închiriat rulote au multe cereri, inclusiv solicitări de lux.
- Staţiuni din Grecia aproape de România. Faci doar 8 ore din Bucureşti până în cea mai apropiată
- Traseu popular din Spania, şters de pe hărţile online din cauza turiştilor. Localnicii nu mai încăpeau în...
- Unde se află prima cabană montană construită în România, în 1880. Priveliștea splendidă atrage mii de...
"Închiriază cele mai mari autorulote. Avem cam ce există şi într-o casă: centrală, o baie complet echipată, o bucătărie cu aragaz, frigider", spune Alexandru Necula, director de marketing închirieri auto.
Unde merg cei mai mulţi români la camping
Închirierile de rulote au cunoscut un boom în timpul pandemiei de COVID-19, când oamenii căutau să stea în aer liber şi cât mai departe de aglomeraţie. Mulţi dintre cei care le-au descoperit atunci s-au învăţat să bată ţara în case pe roţi şi să descopere campingurile din zonele turistice. În topul recenziilor sunt cele de la Plaiul Foii, Bran, Cheile Zănoagei, Maramureş şi de pe litoral.
"Dacă vrem să plecăm în minivacanţa de 1 mai şi de Paşte cu o astfel de autorulotă care are toate dotările şi poate găzdui până la 4 persoane, plătim 160 de euro pe zi. La acest tarif, se adaugă şi 145 de euro curăţenia, dar şi 950 de euro garanţia", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator.
Cererea pentru închirieri creşte cu 20% în fiecare an, spun proprietarii firmelor de profil. Tot mai mulţi români prind gustul vacanţelor cu rulota în ţară sau în străinătate. "România este departe de a ajunge la o saturaţie. An de an există firme de închirieri noi. Clasa de mijloc e undeva la 70.000 de euro cu tot cu TVA, ceea ce devine o sumă mai greu de bugetat pentru o familie şi din cauza asta mulţi apelează la cealată formă, de a închiria o autorulotă", spune Liviu Gal, administrator companie vânzări-închirieri campere.
Cât costă vacanţa cu rulota în Grecia
Rulotele sunt o variantă şi pentru tradiţionala vacanţă în Grecia. Un sejur de 8 zile la Paralia Katerini, pentru o familie cu doi copii, costă 1.900 de euro cu o rulotă de nivel mediu. Tariful este mai mare cu 10% decât vara trecută, dar încă sub preţul unei vacanţe clasice, la hotel.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰