Antena Meniu Search
x

Cât îi costă pe doi arădeni vacanța de șase luni în Africa de Sud. "Este cea mai mare nebunie pe care o facem"

Pasiunea pentru călătorii şi vlogul merg mână în mână. Un cuplu de tineri din Arad, travel vloggeri, pornesc în aventura vieţii lor: traversarea continentului african, într-o maşină de teren. Vor trece Deşertul Sahara, vor intra în junglă în plin sezon ploios şi vor încheia călătoria, speră ei, şase luni mai târziu, în Africa de Sud.

de Redactia Observator

la 13.07.2022, 08:43

Vezi și

Alecsandra Moldovan, vloggerDin copilărie şi-a dorit să ajungă în Africa şi de 3 ani am cam dorit să mergem, dar în urmă cu un an am început să lucrăm cu adevărat la visul lui mai mult. 

Alecsandra şi Adrian au fost atraşi tot timpul de locuri mai puţin accesibile călătorului de rând. Au fost în Coreea de Nord, Cernobîl, pe muntele Kilimanjaro, iar acum vor să ducă călătoria la un alt nivel. Vor traversa continentul african pe partea de vest, iar prima provocare o să fie Deşertul Sahara, cu temperaturi ce pot ajunge până la 50 de grade Celsius. 

Adrian Moldovan, vlogger: Inovaţia pe care o aduce este o premieră românească. Nu vom merge prin Maroc şi vom trece Sahara prin mijlocul ei, din Algeria în Mauritania, pentru un traseu pe care au trecut foarte puţini călători străini în ultimii 10 ani. 

Cei aproximativ 30 de mii de kilometri îi vor parcurge cu ajutorul unei maşini de teren, construită şi adaptată nevoilor lor. 

Pe acelaşi subiect

Bogdan David, constructor maşină: Este o maşină simplă, nu are o electronică foarte complicată, e o mecanică simplă, clasică, este o maşină 4x4 cu reductor, cu cauciucuri de offroad. Este maşina ideală pentru astfel de expediţii. 

Aventura de șase luni în Africa de Sud 

Pe lângă haine şi lucruri sanitare, cei doi vloggeri au luat cu ei şi bagaje mai speciale. 

Adrian Moldovan, vlogger: În bagaje mi-am luat foarte multe piese de schimb, vreo 150 de kilograme doar de alternator, electromotor şi aşa mai departe, am luat foarte multă mâncare din Europa pentru că Alecsandra este mai sensibilă, am luat foarte mult echipament foto-video pentru că este cea mai mare nebunie pe care o facem. 

Pentru călătoria lor importantă, prima provocare a fost obţinerea numeroaselor documente şi aprobări pentru ţările africane şi zonele periculoase prin care vor trece. O aventură care va dura aproximativ jumătate de an cu un cost care se ridică la 50.000 de euro. 

Călin Bibarţ, primar Arad: Adevărata izbândă este atunci când se întorc cu bine înapoi în Arad, până atunci sunt convins că pe unde vor merge vor lăsa o mică dâră cu numele Arad. 

Aventura vloggerilor va putea fi urmărită minut cu minut pe conturile lor de social media. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Cât îi costă pe doi arădeni vacanța de șase luni în Africa de Sud. "Este cea mai mare nebunie pe care o facem"