Antena Meniu Search
x

Video Cât ţine vremea de plajă pe litoral. Turiştii se simt ca în miezul verii, la final de septembrie: "Nicio diferenţă"

Soarele care a încălzit litoralul până la 25 de grade Celsius a adus şi duminică turişti la mare. Pentru cei mai mulţi, chiar şi o zi de bronz a fost de ajuns. Oamenii au făcut plajă şi baie, au mâncat peşte şi vor să repete experienţa şi weekendul următor. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 24.09.2023, 19:56

Vezi și

Pentru mulţi, "fuga" la mare a fost o decizie de ultim moment. "Ne-am hotărât ieri seară, dimineaţa am plecat la 8.30 şi la 11 eram pe plajă", povesteşte un bărbat. "Am văzut că e cald şi am zis să mai profităm puţin", spune un cuplu.

Apa mării, neobişnuit de caldă

A fost vreme numai bună pentru un bronz perfect. Iar apa mării, neobişnuit de caldă pentru sfârşit de septembrie, a avut în aproape toate staţiunile 22 de grade. "E e a treia sau a patra oară când intrăm. E ca vara, ca în iulie, august, nu e nicio diferenţă", arată un bărbat. 

"Superb! Anul trecut am făcut baie pe 1 octombrie, a fost ultima baie. Cred că şi anul ăsta tot la fel o să facem. Poate trebuia puţin mai rece. Am făcut până la dig şi înapoi 10 drumuri, am înotat", mărturiseşte un bărbat.

Pe acelaşi subiect

"Cei care nu au ajuns weekendul acesta la mare îşi pot face liniştiţi planuri pentru weekendul viitor. Vremea va rămâne la fel de călduroasă", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

Aglomeraţie la cherhanale

Astăzi, mulţi turişti au venit la mare special ca să mănânce la cherhanalele care sunt deschise tot anul. La orele prânzului, comenzile veneau fără oprire.

"100 de litri de ciorbă de peşte, plus 100 de litri de ciorbă de perişoare din carne de peşte. Storceagul, sturionul, care este dres cu smântână 50 de litri, pentru că aşteptăm foarte mulţi clienţi, turişti", spune Andreea Spiridon, bucătar.

Meniul a fost pentru toate gusturile. "Suntem în trecere, am venit doar să mâncăm. E foarte frumos. E mult mai bine decât aglomeraţia din restul verii", spune o femeie. 

"În această perioadă, foarte mult se caută borşul pescăresc, peştele mărunt şi scoicile", arată Alex Munteanu, manager restaurant.

Iar după preparatele delicioase, clienţii au poftit şi la un cocktail, aşa că barmanii au avut și ei de muncă. Cei mai mulţi au avut timp şi de o plimbare în portul Tomis, înainte de a porni spre casă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cât ţine vremea de plajă pe litoral. Turiştii se simt ca în miezul verii, la final de septembrie: "Nicio diferenţă"