Antena Meniu Search
x

Video Cât de caldă e apa mării la final de septembrie. Vreme ca-n plin sezon şi preţuri cu 70% mai mici pe litoralul românesc: om lângă om pe plajă

Finalul lunii septembrie a venit cu temperaturi caniculare, ca în mijlocul verii. Pe litoral au ajuns mii de turişti care s-au bronzat şi au făcut baie în apa mării care a avut în jur de 23 de grade Celsius. Oamenii au fost mulţumiţi nu doar de vreme, ci şi de faptul că preţurile sunt acum cu 70% mai mici decât în plin sezon

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 23.09.2023, 19:36

Vezi și

Pe litoral, toamna e ca vara. Cu temperaturi ridicate în termometre și o briză uşoară. În Mamaia, turiștii au venit în număr aproape la fel de mare ca luna trecută.

Vreme de plajă în luna septembrie

"Marea are un alt vibe. E neaşteptat de aglomerat pentru perioada asta", spune o turistă. "Am zis că e foarte cald, de ce să nu venim?! Şi când ne mai întâlnim noi cu căldura asta? În spetembrie, pe 20 şi... cât este", povesteşte un bărbat.

"Vreme de plajă la mare: sunt 27 de grade Celsius. Aşadar, turiştii nu au stat pe gânduri şi au venit să facă o baie de soare, dar şi o baie în apa mării care este mai caldă decât în unele weekenduri din luna iulie", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Cât de caldă este acum apa mării

Cum este apa la finalul lunii septembrie? "Absolut minunată! Mai frumoasă decât în unele zile din iulie. Apa-i caldă, foarte curată. Absolut minuat", spune o femeie. "A fost ceva spontan şi ne bucurăm, că am prins o vreme superbă. Este minunat", adaugă o tânără.

În mare sau pe nisip, şi cei mici s-au relaxat. Au uitat de teme şi şcoală. 

Cât costă o vacanţă la mare toamna

Turiştii se bucură în extrasezon de preţuri reduse chiar şi cu 70% faţă de mijlocul verii. O noapte de cazare pentru două persoane porneşte de la 180 de lei în Mamaia, într-un hotel de trei stele, iar în Eforie Nord preţul variază în jur de 120 de lei. Gradul de ocupare în unele hoteluri este şi de 90%. 

"Sună. Au sunat şi ieri foarte mulţi şi în dimineaţa asta au început să sune", spune Oana Tănase, manager hotel.

"Turiştii sunt aşteptaţi la mare cu preţuri cuprinse între 300 şi 500 de lei pe noapte. Apartamentele noastre sunt cu vedere frontală la mare, avem şi apartamente cu vedere laterală la mare", prezintă Grecu Ioana, administrator hotel.

Cele mai multe restaurante, închise

Din păcate, restaurantele din staţiuni sunt închise aproape în totalitate. Turiştii care vor să ia prânzul sau cina în afara hotelului se plâng că nu prea au unde. 

Datorită climatului în schimbare şi temperaturilor deosebit de ridicate pentru această perioadă, pe litoralul românesc au apărut şi specii de peşti din zone tropicale.

"Încep să se adapteze la frig, să reziste pe timpul iernii. Oricum iernile sunt mult mai blânde, apa nu mai scade sub 6-7 grade şi în consecinţă ei supravieţuiesc în număr suficient de mare pentru ca primăvara să poată prelua funcţia de curăţire biologică a laculului de larvele de ţânţari şi bineînţeles ne protejează de bolile transmise de aceştia", explică Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe.

În Constanţa vor fi temperaturi de peste 23 de grade Celsius inclusiv până în prima zi din octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cât de caldă e apa mării la final de septembrie. Vreme ca-n plin sezon şi preţuri cu 70% mai mici pe litoralul românesc: om lângă om pe plajă