Antena Meniu Search
x

Topul celor mai frumoase catedrale din lume. Bijuteriile arhitecturale care ocupă locurile fruntașe în clasament

Cele mai impunătoare şi frumoase catedrale din lume, adevărate bijuterii arhitecturale, au fost incluse într-un clasament făcut de o publicaţie internaţională. În topul celor mai frumoase lăcaşuri de cult intră şi emblema Moscovei Catedrala Sfântul Vasile, Domul din Milano, cea mai mare Catedrală din Italia, dar şi catedrala Saint Patrick din New York. 

de Redactia Observator

la 30.04.2021, 17:08

Vezi și
  • În topul celor mai frumoase catedrale din lume se numără lăcașuri de cult din Italia, Rusia, Sua și Marea Britanie

Construit în şase secole în stil gotic, Domul din Milano este cea mai mare catedrală din Italia şi a treia ca mărime din lume. Decorată cu 3.400 de statui şi 135 de turle, ocupă locul fruntaş în clasamentul celor mai frumoase lăcaşuri de cult din lume.

Locul doi este ocupat de catedrala Saint Paul din Londra. Este simbolul rezistenţei din Londra. S-a ridicat din cenuşă în urma unui incendiu uriaş şi a supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial. Este şi locul în care Prinţul Charles şi Prinţesa Diana s-au căsătorit în urmă cu aproape patru decenii.

Topul celor mai frumoase lăcaşuri de cult continuă cu emblema Moscovei, Catedrala Sfântul Vasile.

Aflată în Piaţa Roşie, biserică a fost construită iniţial din lemn, în 1552 în semn de recunoştinţă pentru victoria armatei ruse împotriva tătarilor. În timpul lui Ivan cel Groaznic, a început construirea clădirii pe care o putem admira şi astăzi.

După modelul european, catedrala Saint Patrick din New York a fost ridicată în secolul 20 pentru imigranții irlandezii. Ascunsă printre zgarie-norii din centrul metropolei, este una dintre embleleme oraşului.

Locul 5 în top este ocupat de catedrala Sfânta Maria din Sevilla. Iar din clasament nu puteau lipsi nici catedrale cunoscute care au devenit atractii turistice, precum Santa Maria del Fiore din Florenţa sau Hagia Sofia din Istanbul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Topul celor mai frumoase catedrale din lume. Bijuteriile arhitecturale care ocupă locurile fruntașe în clasament