Antena Meniu Search
x

Cel mai ieftin oraș din Europa pentru un city break. Cât costă o excursie de weekend în următoarea perioadă

Atena a fost clasată ca fiind cea mai ieftină destinație din Europa pentru un city break. Orașele renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia, Riga și Budapesta au fost devansate de Atena și Lisabona.

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 12:03

Vacanţă city break pentru cuplu
Cel mai ieftin oraș din Europa pentru un city break - Shutterstock

Prețurile au scăzut, iar un weekend în capitala Greciei costă 1.156 de lei, față de 1.218 de lei în Lisabona, aflată pe locul al doilea. Analiza unei duzini de costuri turistice tipice pentru vizitatorii britanici în 20 de orașe populare, efectuată de Post Office Travel Money, a constatat că prețurile în capitala Greciei au scăzut cu 15% din 2021, notează The Guardian.

Nota de plată pentru cheltuieli care includ două nopți de cazare la hotel pentru un cuplu, mese, bilete la atracții și tarife de transport local, a ajuns la 1.156 de lei, față de 1.218 de lei în Lisabona, locul al doilea.

Ambele orașe au devansat destinații estice, de obicei renumite pentru prețurile mici, precum Cracovia din Polonia (1.223 de lei), Riga din Letonia (1.229 de lei) și Budapesta din Ungaria (1.234 de lei).

"Favoritele consacrate precum Paris, Amsterdam și Veneția pot fi alegeri de top în rândul turiștilor pe care i-am chestionat, dar acestea sunt, de asemenea, locuri scumpe de vizitat. (...) Atena și Lisabona sunt la jumătate de preț și oferă o climă însorită de toamnă, precum și prețuri scăzute. Sfatul nostru pentru turiști este să își facă temele și să verifice prețurile înainte de a rezerva", a declarat Nick Boden, șeful Post Office Travel Money.

Pe acelaşi subiect

Printre prețurile mici din Atena se numără 217 lei pentru o cină pentru două persoane cu vin, 497 de lei pentru două nopți de cazare la un hotel de trei stele și 44 de lei pentru un abonament de 48 de ore pentru transportul public. Locul 2 ocupat de Lisabona vine în ciuda unei creșteri de 21% a prețurilor față de anul trecut.

Cele mai ieftine staţiuni pentru o vacanţă de vară

Costurile de cazare au explodat în întreaga Europă la începutul acestui an, deoarece cererea a depășit nivelurile anterioare pandemiei, ca urmare a relaxării restricțiilor de călătorie.

Șase dintre orașele analizate sunt de peste două ori mai scumpe decât Atena. Acestea sunt Stockholm (2.352 de lei), Paris (2.363 de lei), Dublin (2.436 de lei), Copenhaga (2.547 de lei), Veneția (2.553 de lei) și Amsterdam (3.313 de lei).

Un studiu separat realizat de Post Office Travel Money și publicat în iulie a arătat că Sunny Beach din Bulgaria și Marmaris din Turcia sunt cele mai ieftine dintre cele 16 stațiuni europene populare pentru o vacanță de vară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Cel mai ieftin oraș din Europa pentru un city break. Cât costă o excursie de weekend în următoarea perioadă